[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Miska olejowa 12 cm nad ziemią przy pustym samochodzie

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Miska olejowa 12 cm nad ziemią przy pustym samochodzie

Post numer:#1  Postprzez abrover » 21 maja 2007, o 22:08

Czy przy 4-5 osobach "łapiecie" niektóre progi zwalniające? Ja tak, większość. Jak wygląda jazda po leśnych drogach przy 4-5 osobach? U mnie źle, co chwilę coś szoruje, trzeba jechać bardzo wolno. Zawieszenie mam fabryczne, koła również 195/65/14
abrover

Post numer:#2  Postprzez Ratel » 21 maja 2007, o 22:22

stary to jest norma. Miska olejowa to legenda w e30. Każdy ma z nią problemy, nie mówiąc jeszcze o całej ekipie na pokładzie... :nienie:
Ratel

Post numer:#3  Postprzez Strzelba » 21 maja 2007, o 22:54

zgodze sie z przedmowca
ale dodam ze auto ma juz swoje lata i pewnie amorki i springi nie sa pierwszej mlodosci tak wiec to tez pewnie ma nie male znaczenie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#4  Postprzez Lord Lukasz » 22 maja 2007, o 08:40

Nie narzekaj, między asfaltem a miską u mnie kluczyk w pionie sie nie mieści i daje rad tak już pewnie ponad rok i ani raz nie została, co do ocierania spodem to na zwykłym zawiasie tak miałem że haratałem tłumikiem jak 3 osoby siedziały z tyłu, teraz mam gwint z tyłu i nawet przy pełnym składzie i pełnym bagażniku nie dotkne niczym asfaltu podczas jazdy :D
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#5  Postprzez misHa » 22 maja 2007, o 13:00

No niestety miska jest dość nisko, a i auto z tyłu siada jak wpakują się 3 osoby.
misHa

Post numer:#6  Postprzez abrover » 22 maja 2007, o 16:30

Lord Lukasz napisał(a):Nie narzekaj, między asfaltem a miską u mnie kluczyk w pionie sie nie mieści i daje rad tak już pewnie ponad rok i ani raz nie została, co do ocierania spodem to na zwykłym zawiasie tak miałem że haratałem tłumikiem jak 3 osoby siedziały z tyłu, teraz mam gwint z tyłu i nawet przy pełnym składzie i pełnym bagażniku nie dotkne niczym asfaltu podczas jazdy :D
Ja nie mówię o normalnej jeździe :mrgreen: Mówię o sytuacji gdzie cztery koła stoją na równym asfalcie, a pomiędzy osiami masz próg zwalniający, czyli hamski test prześwitu zorganizowany przez drogowców :police:

Raz władowałem 5 osób + cały bagażnik zapchany. Prześwit samochodu (tym razem juz nie chodziło o miskę, bo siadł tył, chodziło o tłumik środkowy i dyfer (tłumik końcowy mam sportowy, płaski, siedzi schowany wysoko). Nie dało się jechać, grzecznie poprosiłem o wyjcie z pojazdu wszystkich (do działeczki było jakieś 200 m), oni spacerowali a ja wiozłem ich bagaże :| :mrgreen:
abrover

Post numer:#7  Postprzez Arczi » 22 maja 2007, o 17:43

12cm to wielka przestrzen ... ja mialem kiedys 5cm + blacha .. nie obawiał bym sie tylko uwazał :wink:
Arczi

Re: Miska olejowa 12 cm nad ziemią przy pustym samochodzie

Post numer:#8  Postprzez emaloo » 22 maja 2007, o 17:55

abrover napisał(a):Czy przy 4-5 osobach "łapiecie" niektóre progi zwalniające? Ja tak, większość. Jak wygląda jazda po leśnych drogach przy 4-5 osobach? U mnie źle, co chwilę coś szoruje, trzeba jechać bardzo wolno. Zawieszenie mam fabryczne, koła również 195/65/14

Masz pewnie amorki wywalone, u mnie na terenowym zawiasie -40/40 jakoś daję rade, chociaż nie często worzę komplet pasażerów :D
moja żona to głupia :cen:
emaloo
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez davidzior » 22 maja 2007, o 18:10

abrover napisał(a):
grzecznie poprosiłem o wyjcie z pojazdu wszystkich (do działeczki było jakieś 200 m), oni spacerowali a ja wiozłem ich bagaże :| :mrgreen:

też tak uczyniłem jak pojechałem z kolegami na " ryby" droga była troche offroadowa wiec wzieli sobie po :ber: i mieli spacerek :mrgreen:

P.S. rozważ założenei gumowych obręczy na sprężyny ( poprzedni właściciel tak zrobił bo jeździł dużo z rodzina po europie i załozył takie gumy żeby tyłkiem nie szorować po asfalcie jak jechał dopakowany - tylko że zaraz sie ktos odezwie że to niszczy zawieszenie czy cuś - ja negatywnych skutków nie odczuwam)

pozdr.
davidzior

Post numer:#10  Postprzez Waski » 22 maja 2007, o 21:24

ja tez mam gumy wsadzone na tył bo siadał bardzo przy komplecie pasażerów i bagażach fajnie sie jeździ z nimi nie narzekam :) bynajmniej lepiej niż bez nich
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#11  Postprzez SerekBMWE30 » 23 maja 2007, o 07:17

też miałem podobny problem. Moja Bawarka jest niesko osadzona i jakiś czas temu rozwaliłem mise, wtedy postanowiłem wyspawać ożebrowanie osłaniające mise z 2 cm profila, ale i tu okazał się problem, mianowicie odległość od ziemi nieco się zmiejszyła 8 cm i przycierałem na byle dziórach, fałdach itp, z wielkim chukiem aż ciarki szły po plecach. Ale i tu zaradziłem -wymiana zawieszenia na sportowe pomogło teraz mam spokuj i super sie jeździ :kie:
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Mechanika & Części