[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

renowacja lakieru - dobry fachowiec z terenu górnego sl?ska

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

renowacja lakieru - dobry fachowiec z terenu górnego sląska

Post numer:#1  Postprzez Buszmen » 5 lis 2015, o 12:49

Witam szanownych kolegów i koleżanki też ( jesli takie są )

Od paru tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem E30 stki o której marzyłem od wielu lat. Mój egzemplarz wymaga jednak sporo pracy żeby z dumą pokazywać się między Waszymi maszynami. Ale do sedna.
Na początek zaplanowałem uporać się z blacharką i lakierem. Stan mojej oceniam na dostateczny + , kilka wgnieceń na błotniku i jedno na progu , kilka ognisk korozji w tym pod uszczelką szyby , ogólne zmęczenie lakieru ( wygląda na oryginalny ).
Szukam dobrego fachowca / warsztatu , który z odpowiednim podejściem potraktuje temat a nie poleci z koksem jak przy zwyczajnych autach. Zależy mi na jakości , robiąc blacharkę , lakier i konserwację - mam zamiar przez kolejne lata skupić się na innych elementach.
Biorę pod uwagę rozłożenie prac dla kilku fachowców - np jeden specjalizujący się w renowacji i konserwacji podwozia , drugi z kabiną do lakieru. Nie zależy mi na czasie , mogę cierpliwie czekać do wiosny ( auto ma na koncie 26 zim , więc jedną więcej myślę że jeszcze wytrzyma )...

Pytanie - Proszę o Wasze doświadczenia w tym temacie , ale przede wszystkim po polecanego fachowca z terenu górnego śląska który jest szansa że podejdzie do tematu renowacji z podejściem godnym E30 stki...

Dodam że chodzi o Coupe ( czy jak kto woli sedana 2D ) w czarnym kolorze rocznik 89 , silnikiem może lepiej nie będę się chwalił...M40b18
Buszmen

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo