[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problem z 3i5 biegiem m62b44 skrzynia 5 gang

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Problem z 3i5 biegiem m62b44 skrzynia 5 gang

Post numer:#1  Postprzez BMW E30 Cabrio » 10 lis 2015, o 13:58

Witam,
mam takie pytanie bo mam mały problem z wbijaniem 3 biegu bardzo często zdarza mi się wrzucić 5 bo są tak blisko siebie jak próbuje popchnąć lewarek w prawo to nie idzie i pytanie czy to wina wodzika i luzów na nim czy może już coś w skrzyni biegów??

Dzieki za pomoc.
BMW E30 Cabrio

Re: Problem z 3i5 biegiem m62b44 skrzynia 5 gang

Post numer:#2  Postprzez Stammek » 12 lis 2015, o 11:44

Jezeli lewarek w pozycji neutralnej nie jest na srodku + ten problem z 3 i 5 biegiem to na moje jest to wina takiego tloczka i sprezynki w skrzyni biegów,standardowa usterka. Na szczecie skrzyni nie trzeba rozbierać ale trzeba ją wyjac z auta.

Tu masz 2 tematy rozjasniajace sprawe: http://webspace.ringling.edu/~dplassma/ ... _pins.html

http://www.unofficialbmw.com/phpBB/view ... 22759ff068

Interseuje cie tylko 5b i mozna sobie poradzić bez zestawu naprawczego...wystarczy wsadzić coś pod sprezynke,zeby była bardziej scisnieta i z wikszą siłą odbijała.
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring
Instalacja LPG: NIE

Re: Problem z 3i5 biegiem m62b44 skrzynia 5 gang

Post numer:#3  Postprzez BMW E30 Cabrio » 12 lis 2015, o 14:56

Lewarek jest w pozycji środkowej problem jest również z biegiem wstecznym ciężko wchodzi. Szukałem już po forach zazwyczaj dwie sprężynki dwie tulejki do wymiany sam kosz części mały tylko skrzynie niestety trzeba wyciągać. chce sie po prostu upewnić czy to to żeby nie wyciągać skrzyni na daremno.
BMW E30 Cabrio

Powrót do Mechanika & Części