[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

OBC I jak ustawi? godzin??

Wszystko co dotyczy alarmów, centralnych zamków, oświetlenia itp.

OBC I jak ustawić godzinę?

Post numer:#1  Postprzez strongman2 » 29 gru 2007, o 09:38

Pewnie to banalne, ale mam problem z ustawieniem godziny i daty w OBC I.
Próbowałem różnych kombinacji i nic nie daje rady?
strongman2

Post numer:#2  Postprzez zuku » 29 gru 2007, o 12:08

witam
jak sie nie mylę to trzeba przytrzymać guzik z napisem data lub godzina aż zacznie mrugać kropka rozdzielająca godziny od minut albo dni od miesięcy. I trzeba to zrobic na włączonym zapłonie.
zuku

Post numer:#3  Postprzez strongman2 » 29 gru 2007, o 13:03

no własnie ta kropka mruga cały czas, ale ani godziny ani daty nie moge ustawic.
strongman2

Post numer:#4  Postprzez bmw320i_e30 » 30 gru 2007, o 13:26

witam
wyciągnij OBC z konsoli i odepnij wtyczke, podepnij ponownie i spróbuj ustawić powinno zadziałać
bmw320i_e30

Post numer:#5  Postprzez turek63 » 4 sty 2008, o 10:12

zaczac nalezy od tego ze musisz miec właczony zaplonbo inaczej nie ustawisz
:) jak nie mryga ci kropka to musisz przytrzymac klawisz Uhr albo odłaczyc i podlaczyc obc
jesli masz juz mrygajaca kropke to ustawiasz godzinie czyli podczas gdy klopeczka sobie miga to przyciskiem h/DAT ustawiasz godzine a min/Dat ustawiasz minuty pozniej znowu przytrzymujesz UHR az kropka przestanie mrygac i masz godzine
nastepnie robis zpodobnie z data
przyciskasz przytrzymujesz DATUM nastepnie klawiszem h/DAT ustawiasz dzien a przysickiem min/dat ustawiasz miesiac pozniej przytrzymujesz Datum i to by bylo na tyle :)
pamietaj o wlaczonym zapłonie!!! :)
powodzienia :D
pozdrawiam
turek63
Uczeń

Moje BMW: 325
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54b30

Post numer:#6  Postprzez KosMon » 27 mar 2008, o 00:21

podepnę sie do tematu, co dokładnie wskazuje OBC I - i jakie rzeczy można z niego odczytać??
KosMon

Post numer:#7  Postprzez bmw320i_e30 » 27 mar 2008, o 01:41

KosMon napisał(a):podepnę sie do tematu, co dokładnie wskazuje OBC I - i jakie rzeczy można z niego odczytać??

data, godzina i temperatura zewnętrzna
bmw320i_e30

Post numer:#8  Postprzez paradoxx » 27 mar 2008, o 10:40

no to i ja się podpinam, a mianowicie chodzi mi o to jak wymienić diodę w OBC? jak jest słonecznie to wszystko widać co wskazuje OBC bo promienie słońca się odbijają.
paradoxx

Post numer:#9  Postprzez Strzelba » 27 mar 2008, o 10:56

paradoxx napisał(a):no to i ja się podpinam, a mianowicie chodzi mi o to jak wymienić diodę w OBC? jak jest słonecznie to wszystko widać co wskazuje OBC bo promienie słońca się odbijają.

diode i czy podswietlenie bo jesli podswietlenie to sa od tylu zaroweczki takie same jak do podswietlania w desce rozdzielczej
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#10  Postprzez paradoxx » 27 mar 2008, o 23:33

Strzelba, chodzi o podświetlenie. tylko czy trzeba wyciągac OBC czy da się to jakoś innaczej zrobic? jeśli tak to w jaki sposób sie to wyciąga?
paradoxx

Post numer:#11  Postprzez turek63 » 28 mar 2008, o 08:16

paradoxx musisz wyjac obc zeby wymienic zarowki a robi sie tak delikatnie musisz czyms podwazyc ten plastik od obc jest wpiety na 4 zatrzaski 2 z gory i 2 z dołu jak podwarzysz jakims nozykiem to ci odskoczy nastepnie z gory i z dolu obc masz takie 2 zapadki jedna z gory druga z dołu muszisz je scisnac do siebie i wyciagnac do siebie calosc :) jesli chodzi o wymiane zarowe to proste przekrecasz zdaje sie w lewo i wyjdzie :) pozdrawiam
turek63
Uczeń

Moje BMW: 325
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Kolejne BMW: 330i
Nadwozie: Touring
Silnik: M54b30

Post numer:#12  Postprzez ANDRZEJ-BIELAK » 28 mar 2008, o 08:18

Wszystko pięknie ładnie , tylko niech paradox napisze w którym obc chce wymienić te żarówki, w e30 czy w e34. :P
ANDRZEJ-BIELAK

Post numer:#13  Postprzez paradoxx » 28 mar 2008, o 09:52

w e34 bo w e30 niestety nie mam.
paradoxx

Post numer:#14  Postprzez jasiel » 29 mar 2008, o 00:09

bmw320i_e30 napisał(a):
KosMon napisał(a):podepnę sie do tematu, co dokładnie wskazuje OBC I - i jakie rzeczy można z niego odczytać??

data, godzina i temperatura zewnętrzna

no i oczywiście jak wciśniesz przycisk memo 15 sek przed pełną godziną gong piknie 3 razy żeby cię o tym poinformować i jeszcze jak temperatura na zewnątrz spadnie poniżej 3 stopni C gong piknie raz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jasiel
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#15  Postprzez KosMon » 29 mar 2008, o 15:39

no i oczywiście jak wciśniesz przycisk memo 15 sek przed pełną godziną gong piknie 3 razy żeby cię o tym poinformować i jeszcze jak temperatura na zewnątrz spadnie poniżej 3 stopni C gong piknie raz :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
fajny bajer - dzieki za info

probuje ustawić godzine, date, odłączam aku i nic ;/

[ Dodano: 23-11-2008, 14:28 ]
Podłącze sie do tematu - mam OBC I i cały czas mi pokazuje temp -30*C - tak było w lato i teraz też - co zrobić żeby działało poprawnie??
KosMon

Powrót do Elektryka & Oświetlenie