[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Siłowniki do foteli - ZAMÓWIENIE

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Re: Siłowniki do foteli - ZAMÓWIENIE

Post numer:#76  Postprzez kubikwroc » 19 sty 2016, o 13:07

Jacek, ja Ci żadnej gwarancji nie dam. Ale myślę, że fotel Cię nie wystrzeli jak z katapulty ;) Ważnie, żeby siłownik potrafił samodzielnie unieść fotel i oparcie i żebyś Ty był w stanie przyłożyć większą siłę niż siłownik (tak żeby go opuścić).
Fotelem się nie trzaska jak klapą i możesz równoważyć siłę takiego siłownika swoim ciężarem na każdej długości jego skoku. Nie ma też tutaj potrzeby aż tak dokładnego trzymania parametrów, bo jedne osoby są lżejsze a drugie cięższe i zawsze jakoś to działa... dynamicznie do siły siłownika przykładasz taką siłę swoim ciałem i tyle :like Klapa bagażnika nie ma takich możliwości ;)
kubikwroc

Post numer:#77  Postprzez Rotax » 20 sty 2016, o 12:31

Czy zwykły fotel ma takie siłowniki, które chcecie zamówić? Z tego co widzę zwykły fotel ma 2 szt.
Czy jest ewentualna szansa się dopisać do zamówienia ...czy już zakaz? :|
Rotax

Post numer:#78  Postprzez hodi » 20 sty 2016, o 12:41

tak Rotax, Ty masz zakaz.

:lol:
hodi

Post numer:#79  Postprzez kubikwroc » 20 sty 2016, o 13:21

Jeszcze można, ale proszę już naprawdę się decydować. Powiedzmy do końca dnia. Wygląda na to, że do zwykłego fotela wchodzą po 2 siłowniki. Czyli koszt kompletu 4x37,50 zł = 150 zł.
No i jakbyś się zdecydował to z twoimi 4 mamy akurat 100szt. do kupienia :). Więc jest pole do dalszych negocjacji ceny.

Pomierzyłem swój siłownik no i moim zdaniem nie może nie pasować :) Z największych różnic to mój ma trochę większą grubość, bo 16,37mm mi wyszło. A te co zamawiamy mają 15mm :cool2: . Grubość ucha jest dokładnie taka sama, co myślę też nie jest bez znaczenia ;)
kubikwroc

Post numer:#80  Postprzez hodi » 20 sty 2016, o 13:33

no lepiej żeby to pasowało
hodi

Post numer:#81  Postprzez kubikwroc » 20 sty 2016, o 15:40

Hodi, wg. mnie będzie pasowało... ale jak możesz sprawdź też sam - im więcej osób to sprawdzi tym lepiej. Dla porządku napiszę który to siłownik, żeby każdy wiedział co kupuje i mógł sprawdzić czy będzie OK:
http://www.pneumat.com.pl/sprezyna_gazo ... 1239,a1973 (numer katalogowy: ST 060 400N D6).
kubikwroc

Post numer:#82  Postprzez Rotax » 20 sty 2016, o 16:20

kubikwroc napisał(a):Jeszcze można, ale proszę już naprawdę się decydować. Powiedzmy do końca dnia. Wygląda na to, że do zwykłego fotela wchodzą po 2 siłowniki. Czyli koszt kompletu 4x37,50 zł = 150 zł......

Tak. Chcę 4 szt

Gdzie mam przelać sos?
Rotax

Post numer:#83  Postprzez kubikwroc » 20 sty 2016, o 16:44

Z kasą to jeszcze poczekajmy, aż będę wiedział jaki będzie koszt.

To jeszcze raz podsumowanie.

Lista chętnych na zamówienie grupowe na słowniki do fotela:
http://www.pneumat.com.pl/sprezyna_gazo ... 1239,a1973 (numer katalogowy: ST 060 400N D6).
Koszt jednego siłownika na ten moment to: 37,50 zł
1. Kubik x8
2. JakubT x8
3. Yarek x16
4. DZIADZIA x8
5. marekzegarek x8
6. hodi x8
7. Oskar x8
8. HNT126 x8
9. Pietrek x8
10. martin x8
11. Pablos x8
12. Rotax x4

-- Dodano 21 sty 2016, o 14:46 --

Dobra, zbliżając się do końca... Ostateczna cena za siłownik: 33 zł :cool2: .
Zastanawiam się co z kosztami przesyłki. Ile to może kosztować? Myślę, żebyście może dodali po 10 zł na przesyłkę (raczej powinno wyjść mniej - ale to najwyżej zostanie mi coś na flaszkę za fatygę :lol: ).
Czyli co do ostatecznych kosztów to na przykładnie 2 fotelów sportsitze:
8*33zł+10zł= 274zł

Za chwilę wyślę wam wszystkim na PW dane do przelewu. W odpowiedzi PW proszę potwierdzić przelew podając adres, na który mam wysłać siłowniki.

P.S. W zasadzie to gdyby ktoś jeszcze był zainteresowany, to można jeszcze coś domówić - zamówienie będę składał dopiero po otrzymaniu wpłat.
kubikwroc

Post numer:#84  Postprzez mattim » 21 sty 2016, o 16:15

kubikwroc napisał(a): Wygląda na to, że do zwykłego fotela wchodzą po 2 siłowniki.

Bzdura. Przecież zwykłe fotele mają te same mechanizmy góra/dół oraz oparcia co sportsitze. Czyli też 4 siłowniki na jeden fotel.
mattim
Moderator

Moje BMW: 323i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B23
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: _____
Silnik: MxxBxx

Post numer:#85  Postprzez kubikwroc » 21 sty 2016, o 17:20

Taaakk? No to zobacz na te dwie strony:
zwykły: http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts ... Id=52_1411
sport: http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts ... Id=52_1490

I jak wytłumaczysz to, że na liście dla zwykłego fotela są 4 siłowniki, a na liście dla sportowego jest ich 8?
Najlepiej, żeby zainteresowany sam to sprawdził i będzie wszystko jasne. Ja sprawdziłem swój sportsitze i faktyczne w jednym fotelu są 4 siłowniki - to mogę potwierdzić. No chyba, że rozbierałeś zwykły fotel i sam możesz potwierdzić, że w jednym fotelu też są 4 sztuki.
kubikwroc

Post numer:#86  Postprzez JakubT » 21 sty 2016, o 19:21

Stary... Ja wciąż czekam aż dojdzie do Niemców paczka, także na spokojnie bo ja mam kasę większości osób :x
JakubT

Post numer:#87  Postprzez kubikwroc » 21 sty 2016, o 20:31

Spoko. Poczekamy ;)
kubikwroc

Post numer:#88  Postprzez bugs » 21 sty 2016, o 21:11

ja rozbierałem 2 dni temu fotele normalne i były tylko dwa siłowniki w fotelu
bugs

Post numer:#89  Postprzez mattim » 21 sty 2016, o 21:54

kubikwroc napisał(a):Taaakk? No to zobacz na te dwie strony:
zwykły: http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts ... Id=52_1411
sport: http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts ... Id=52_1490

I jak wytłumaczysz to, że na liście dla zwykłego fotela są 4 siłowniki, a na liście dla sportowego jest ich 8?
Najlepiej, żeby zainteresowany sam to sprawdził i będzie wszystko jasne. Ja sprawdziłem swój sportsitze i faktyczne w jednym fotelu są 4 siłowniki - to mogę potwierdzić. No chyba, że rozbierałeś zwykły fotel i sam możesz potwierdzić, że w jednym fotelu też są 4 sztuki.

Tylko że w sporcie masz schemat całego fotela, a zwykłego jest mechanizm jednej strony.

Tak jak mówisz niech każdy zamawia ile chce ;)
mattim
Moderator

Moje BMW: 323i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B23
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: _____
Silnik: MxxBxx

Post numer:#90  Postprzez JakubT » 22 sty 2016, o 20:50

Haha... Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale uwierzyli chyba na słowo, że odesłałem im temat i przysłali siłowniki. Nigdzie nie ma mowy o dopłacie - także czekam na Wasze adresy na PW i roześlę w Poniedziałek. Kupię koperty i napiszę potem co i jak kosztowało.

Miejmy nadzieję, że nie będą nękać prośbą o dopłatę i euro-komornikiem :mrgreen:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jestem w szoku o co chodzi :shock:
Widzicie gdzieś coś o dopłacie w tych fakturach?
JakubT

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo