[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Siłowniki do foteli - ZAMÓWIENIE

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Re: Siłowniki do foteli - ZAMÓWIENIE

Post numer:#91  Postprzez kubikwroc » 22 sty 2016, o 21:21

Hehehe... to są Niemcy :)

A ja dzisiaj byłem u producenta i zrobiłem zdjęcie porównawcze między starym i nowy siłownikiem:
Obrazek
Na górze nowy, na dole stary.

Gołym okiem widać jedynie różnicę w grubości obudowy siłownika oryginalny jest grubszy. Także wszystko powinno pasować.

Generalnie niezłe jaja z tym zamówieniem :)

A ja już dostałem dwa przelewy, także potwierdzał wpłaty:
1. Kubik x8
2. JakubT x8
3. Yarek x16
4. DZIADZIA x8
5. marekzegarek x8
6. hodi x8
7. Oskar x8
8. HNT126 x8
9. Pietrek x8
10. martin x8 - zapłacone
11. Pablos x8 - zapłacone
12. Rotax x4
kubikwroc

Post numer:#92  Postprzez Oskar » 23 sty 2016, o 11:40

Panowie, na czym więc stoimy? Jakub otrzymał siłowniki dla pięciu z Was, tak? Rozumiem że tym samym odpuszczamy temat zakupu ze źródła które ogarnął Kubik?

Jakub, jeśli dobrze rozumiem to wystawili Ci fakturę na 540euro z terminem płatności i moim zdaniem na taką kwotę oczekują. Wcale bym się nie zdziwił gdyby zrobili Ci przelew zwrotny za podkładki które im odeslales.
Oskar
Uczeń

Moje BMW: 323i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B23
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#93  Postprzez JakubT » 23 sty 2016, o 11:47

Oskar napisał(a):Panowie, na czym więc stoimy? Jakub otrzymał siłowniki dla pięciu z Was, tak? Rozumiem że tym samym odpuszczamy temat zakupu ze źródła które ogarnął Kubik?

Jakub, jeśli dobrze rozumiem to wystawili Ci fakturę na 540euro z terminem płatności i moim zdaniem na taką kwotę oczekują. Wcale bym się nie zdziwił gdyby zrobili Ci przelew zwrotny za podkładki które im odeslales.

To poczekajmy na rozwój akcji. Bo w tym wypadku będzie trzeba dopłacić jeżeli tak bedzie.

P.S. Ale te siłowniki są mocne! Nie mam w dłoniach tyle siły żeby je złożyć :D
JakubT

Post numer:#94  Postprzez kubikwroc » 23 sty 2016, o 12:19

Jak coś to dla reszty chętnych mogę zamówienie ogarnąć - nie wiem tylko, czy znowu cena nie wzrośnie do tych 37,5 zł za szt ;)

Ale jeśli mielibyśmy dopłacać do tych niemieckich siłowników to może lepiej im wszystko w cholerę odesłać??
kubikwroc

Post numer:#95  Postprzez JakubT » 23 sty 2016, o 20:36

Kur.... Ale się pomieszało i poplątało. Nie wiem co teraz zrobić, czy pisać czy nie pisać do nich? Czy będą wymagać dopłaty itd...

Zbaraniałem ich posunięciem tym bardziej, że nie mówiłem im, że to chce tylko na nich warknąłem :duh:
JakubT

Post numer:#96  Postprzez kubikwroc » 23 sty 2016, o 22:31

No sytuacja trochę patowa. Sam nie wiem co z tym zrobić.
Może napisz im, że jesteś zdziwiony z przesyłki i tym bardziej z faktury i zapytać co oni właściwie proponują. Ta firma to jest producent tych siłowników? Jeśli tak to może napisać im wprost:
"że możesz wziąć od nich te siłowniki w cenie tych krążków - bo byłeś przekonany, że taka jest ich cena. Za tą kasę co oni proponują to możesz kupić 2x więcej takich siłowników w Polsce. I po prostu nie akceptujesz tej faktury. I liczysz na dobrą wolę z ich strony, bo i Ty i oni niepotrzebnie już popłynęli na przesyłkach i lepiej już ograniczyć kolejne koszty z odsyłaniem towaru."
Patrząc po cenach w Pneumat Systems to mają niezłe marże... Bo bazowo w katalogu sprzedają jeden siłownik za ponad 90 zł, a zeszli mi do 33 zł. I działa to tak, że oni kupują gotowy siłownik i go tylko "nabijają powietrzem". Więc widać, że wyprodukowanie takiego siłownika nie jest takie drogie. Jeśli ta niemiecka firma robi to samo, to pewnie mają z czego jeszcze zejść. A jeśli są dodatkowo producentem komponentu to już w ogóle jest pole do popisu z negocjacją.
Jak nie będzie z nimi o czym rozmawiać to sam nie wiem... ale chyba trzeba to odesłać, no bo różnica w cenie jest znacząca.

Nie wiem co na to reszta... ale trochę się chętnych uzbierało i teraz, jaką opcję nie wybierzesz to prawdopodobnie będziesz w plecy przez te wszystkie koszty wysyłek. Jeśli skończy się to np. zwrotem siłowników. To moim zdaniem możemy pokryć koszty całej tej wtopy (solidarnie). Choćby w ten sposób, że jak każdy z nas będzie płacił za siłownik te pierwsze bazowe 37,50zł zamiast 33 zł to daje 100x4,5zł, czyli 450 zł na pokrycie dodatkowych kosztów (jeden komplet do sportowych foteli wyjdzie 36 zł więcej, więc nie majątek - a praktycznie każdy z nas akceptował taki koszt).
Moje zdanie jest takie, że Ty wykonałeś największą robotę w tej sprawie - obczaiłeś temat, znalazłeś sklep itd. Zapodałeś na forum i miałeś pomysł na zamówienie grupowe. Wyszło jak wyszło... podejmowałeś tym samym największe ryzyko... Nikomu nie chciało się sprawdzać, czy wszystko dobrze zamawiasz... albo Ci co sprawdzili popełnili ten sam błąd. Moim zdaniem powinniśmy to wszyscy wziąć na klatę, bo bez tego zamówienia nie byłoby całej tej akcji i dołączyć tą wtopę do kosztu pełnego zamówienia.
Więc spróbuj się z nimi dogadać... a jak się nie uda to zrobiłbym to co napisałem. Taka jest moja propozycja. Jak ktoś ma inne zdanie w tym temacie lub się nie zgadza to piszcie.
kubikwroc

Post numer:#97  Postprzez JakubT » 23 sty 2016, o 23:19

To teraz jak ja to widzę - napiszę do gościa i zadam pytanie skąd ta przesyłka i dlaczego to wysłali...

Odpowiem, że nie jestem w stanie zapłacić tego co jest wykazane na fakturze (500Eur) i tak jak mówisz napiszę im, że jeżeli sprzedadzą mi te siłowniki w cenie pierwszego zamówienia to spoko. Jeżeli nie to odsyłam, ale na ich koszt - bo ja im nic nie mówiłem żeby przysłali te co chcę...

Jeżeli chodzi o kasę - odesłanie talerzyków biorę na siebie i nie ma o czym mówić. Ja dałem :cen: i ja ponoszę konsekwencje, ale jeżeli chodzi o odesłanie siłowników - to koszt musi ponieść Febrotec bo ja im nie pisałem żeby coś wysyłali.

Zobaczymy czy się będą fochać czy nie. Wolałbym opcję o której Ty mówisz, że zostanie po pierwszej cenie... Bo odsyłać to znowu, kłócić się z Nimi i czekać na hajs...

Naprawdę coś mi ostatnio z tą e30 nie po drodze w każdym najmniejszym temacie
JakubT

Post numer:#98  Postprzez kubikwroc » 24 sty 2016, o 12:16

Będzie dobrze... z silnikiem też, bo w silniku to na pewno jakaś pierdoła. Jak czytam twój wątek to faktycznie można się załamać - rozumiem to, ale spokojnie. Weź jeszcze raz głęboki oddech i na spokojnie posprawdzaj. To co Ci ludzie piszą ;) . Zobaczysz - jak to opanujesz to dopiero będziesz się cieszył.
kubikwroc

Post numer:#99  Postprzez JakubT » 26 sty 2016, o 21:03

Obrazek

To jaka decyzja? Godzimy się czy wymóc zamówienie kuriera przez nich?
JakubT

Post numer:#100  Postprzez kubikwroc » 26 sty 2016, o 21:31

Jak to w końcu wyjdzie? Ile za komplet? Weź to przelicz i napisz, bo ja się już w tym wszystkim gubię ;) Ale chyba przy takich cenach nie będzie tak źle? :cool2:
kubikwroc

Post numer:#101  Postprzez JakubT » 26 sty 2016, o 21:52

Jak to z Niemcami bywa - nabałaganią i udają niewinnych ;)

OK. Poprzednia wpłata 254.34 PLN od każdego + 81 PLN dopłaty (90EUR / 5 = 18EUR x 4.45 PLN)

335,34 PLN za komplet

41 PLN za sztukę

i do tego koszt wysyłki do Was.

Decyzję zostawiam Wam. Czy dopłacamy czy mam się domagać zwrotu siłowników na ich koszt.
JakubT

Post numer:#102  Postprzez marekzegarek » 26 sty 2016, o 22:24

Jestem za dopłatą.
marekzegarek

Post numer:#103  Postprzez Yarek » 27 sty 2016, o 11:03

Ja też mogę dopłacić
Yarek

Post numer:#104  Postprzez kubikwroc » 27 sty 2016, o 13:17

Też już bym to zostawił... szkoda zachodu. Co innego gdybyś ich jeszcze nie miał u siebie. A że masz, no to olejmy to i dopłaćmy.
Tak jak pisałem, mimo że moje siłowniki leżą już u Jakuba to te z Polski mogę zamówić reszcie. Tylko w tej sytuacji, cena za sztukę będzie 37,50 zł - także komplet 8x to 300 zł. Do wieczora zrobię jakieś podsumowanie wpłat itp.
Przy okazji, żeby ograniczyć koszty jednej przesyłki... może ktoś chce mój komplet od Jakuba? Wprawdzie wychodzi ciut drożej, ale w końcu made in germany ;) Jak coś to pisać.
kubikwroc

Post numer:#105  Postprzez JakubT » 27 sty 2016, o 14:18

kubikwroc napisał(a):Też już bym to zostawił... szkoda zachodu. Co innego gdybyś ich jeszcze nie miał u siebie. A że masz, no to olejmy to i dopłaćmy.
Tak jak pisałem, mimo że moje siłowniki leżą już u Jakuba to te z Polski mogę zamówić reszcie. Tylko w tej sytuacji, cena za sztukę będzie 37,50 zł - także komplet 8x to 300 zł. Do wieczora zrobię jakieś podsumowanie wpłat itp.
Przy okazji, żeby ograniczyć koszty jednej przesyłki... może ktoś chce mój komplet od Jakuba? Wprawdzie wychodzi ciut drożej, ale w końcu made in germany ;) Jak coś to pisać.

Hodi chce?
JakubT

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo