Szukałem o dyfrach, ale nie znalazłem nic pod mój temat... Więc:W moim M40B18 seryjnie było M10B18 czyli dyfer prawdopodobnie albo 3.64/S3.64 albo 3.91/S3.91 czy jest szpera (S) LSD 25% tego nie wiem na 100% ale mam wrażenie że jest, bo dość często po śladach widać że zabiera na dwa koła (jedno mocniej drugie słabiej). Teraz szukam innego mostu bo chcę tym bardziej "latać bokiem", rzadko zdarza mi się jeździć ponad 120km/h. Teraz tak szukam dwóch dyfrów: S4.27 lub S4.45. W jakich autach były one seryjnie montowane (z czego szukać) i czy to w ogóle dobry pomysł zmieniać dyferencjał? SWAP to za duża inwestycja, zostaję przy 1.8 M40B18.
PS: Chodzi o małą głowę P&P E30
Edit: dziś zrobiłem mały test, na 3biegu przy 5tyś/obr/min miałem ~115km/h co oznacza dyfer raczej 3.64/S3.64
Blaszka wiadomo pordzewiała i brudna... No to dobra lampa ledowa i szczotka druciana, zdarłem aż się lekko błyszczeć zaczęła, niestety na końcu jest mocno zardzewiała i nie widać czy jest S czy niema, ale przełożenie 4.10. Jest to po prostu nie możliwe, jak pisałem wyżej na 3 biegu przy 5tyś obr/min mam około 115km/h na liczniku (licznikowy obrotomierz i licznikowy wskaźnik prędkości) wskazuje to na dyfer ~3.64 (taki dyfer był montowany w M10 [fabrycznie miałem silnik M10B18]) Co o tym myślicie?