[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

T?umik do M42 1.8is

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Tłumik do M42 1.8is

Post numer:#1  Postprzez cnapan » 24 sty 2016, o 21:33

Witm,

Mam duży problem z kupnem tłumika do 1.8is. Jak wiadomo, jest on inny niż do każdego innego modelu i tak naprawdę trudno o jakichs budżetowy zamiennik. Ostatnio kupiłem zamiennik FERROZ taki jak na tej aukcji : http://allegro.pl/tlumik-koncowy-bmw-e3 ... 23408.html i 2 ciągu dwóch lat spawałem go może 4 razy. Po prostu pękają rury.

Czy ktos z Was ma e30 1.8is i podpowie jak radzi sobie z tłumikeim ?

:dodano:

Autor otrzymał ostrzeżenie,
ponieważ post jest niezgodny z Regulaminem!
Powód: Link do aukcji
Ostatnio edytowano 8 lut 2016, o 08:40 przez Strzelba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: ostrzeżenie
cnapan

Re: Tłumik do M42 1.8is

Post numer:#2  Postprzez sad_madman » 7 lut 2016, o 22:19

Jeżeli dobrze pamiętam, to także kupiłem ten tłumik. Szczerze mówiąc oprócz zgubienia jednej z obejm nie zauważyłem innych problemów - żadnego pękania itp. Tak w ogóle to polecam pojechać do "tłumikarza" ponieważ nie dość, że może ściągnąć tłumiki lepszej jakości (ten został określony przez fachowca - jako tandetny) to jeszcze mają takie zniżki, że z montażem taki tłumik kosztuje mniej niż zakupiony do własnego montażu.
sad_madman

Post numer:#3  Postprzez matm1994 » 10 lut 2016, o 09:29

Ja mam ten sam problem bo nie mogę znając żadnego tlumika do cupe z tym samym silnikiem a w Aso kosztuje 1000 zł i trochę dużo.A druga sprawa to mi ktoś mówił ze podejdzie od starego 2l ale nie wiem czy tonprawda
matm1994

Post numer:#4  Postprzez Maciek9494 » 22 mar 2016, o 01:16

Też posiadam tego feeroza czy jak mu tam jest. I nie pęka, jedynie po roku czasu zgubiło się jedno ucho mocujące, a tak poza tym jest jak najbardziej OK :)
Maciek9494

Powrót do Mechanika & Części