Wczoraj instalowałem centralny wiec akurat musiałem rozbierać zamki a ze składałem je raptem dwa tygodnie temu bo auto było malowane to jestem nie chwaląc się mistrzem

jeżeli masz jeszcze folie na drzwiach to tak niestety musisz ja odkleić , jak nie chcesz jej stracić to spróbuj suszarką podgrzewać ranty klej powinien łatwiej puścić a jak masz cierpliwość to wszystko będzie cacy i jeszcze raz ją nakleisz

dalej tak jak pisali wyżej zamek nie trzyma sie na żadnych śrubach , jest zainstalowany na takiej zasadzie że zabezpieczenie w kształcie U dociska tak jakby stelaż tego zamka nie wiem jak to nazwać, zabezpieczenie to jest wciśnięte a miejsca na ręce mało , spróbuj najpierw poruszyć je ręka jeżeli trochę sie wysunie ( ciągniesz w stronę silnika jbc ) to piękna sprawa bo bierzesz kombinerki starasz sie ruszać w górę w dół i nagle zabezpieczenie jest wyjęte

jeżeli tak łatwo nie jest to możesz spróbować w miarę możliwości przyłożyć płaski śrubokręt i uderzając młotkiem trochę je wybić , mi udawało sie za pomocą pierwszego sposobu

Gdy zabezpieczenie masz z głowy wypychasz palcem bębenek , gdy trochę wyjdzie musisz nim pokręcić gdyż wychodzi i wchodzi tylko w jednym położeniu i jest jeszcze tak jakby haczyk który sie zaczepia no ale to juz jest max minuta zabawy

po jego wyjęciu ten stelaż oczywiście spadnie ale zamek jest zdemontowany . Mam nadzieje że pomogłem