[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Problemy z temperaturą m50b25

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Problemy z temperaturą m50b25

Post numer:#1  Postprzez Tentno » 19 sie 2016, o 17:59

Witam. Może ktoś ma jakiś pomysł, bo ostatnio m moim m50b25 coś jest problem z temperaturą, wymieniłem już termostat, visco, czujnik temp a ona wciąż się grzeje gdy rozpędzi się ją powyżej 120 km/h bo gdy po odpaleniu stoi do zagrzania się to ok trzyma tak 95 stopni Ale tylko przejade trochę szybciej to już się grzeje i jakoś niema chęci powrócić do tych 95 tylko jest tak 105. Odpowietrzalem ja chyba z 3 razy.
Tentno

Re: Problemy z temperaturą m50b25

Post numer:#2  Postprzez CAperforomance » 19 sie 2016, o 19:54

Test na co2 zrób.
CAperforomance

Post numer:#3  Postprzez Tentno » 19 sie 2016, o 20:52

Sory jeśli się mylę Ale dopiero raczkuje w mechanice ale pewnie chodzi ci o o test czy niema problemu z uszczelka pod głowicą? Też myślałem o Tym z tym że ani płyn nie ucieka ani olej ani w jednym czy drugim nie ma objawów ale pewnie warto sprawdzić
Tentno

Post numer:#4  Postprzez CmK » 19 sie 2016, o 22:12

pompa wody pewnie za małą wydajność ma. Jak otworzysz korek zbiorniczka to leje się płyn z wężyka powrotnego z chłodnicy? Jak przy gazujesz ma lać się wyraźnie mocniej wręcz ma siknąć. Jeśli tak jest pompa powinna być w porządku. Sprawdź ogólnie drożność chłodnicy może jest słaba za kamieniona.

PS wymieniłeś czujnik temp ale który? Bo są dwa jeden do wskaźnika w zegarach drugi do kompa.
CmK

Post numer:#5  Postprzez Tentno » 20 sie 2016, o 01:53

A widzisz wymieniłem ten od zegarów i w sumie to wogóle trochę dziwne bo komp po podpięciu pokazuje mi 95 a wskazówka jeszcze nie osiąga środka. A z tym wężykiem z odpowietrznika sprawdzę

-- Dodano 22 sie 2016, o 11:05 --

Wszystko sprawdzone czujniki pokazują odpowiednią temperaturę pompa wydolna, teraz jeszcze wymienię chłodnice na dieslowską a może pomoże
Tentno

Post numer:#6  Postprzez krzywy » 22 sie 2016, o 18:46

jestem ciekaw co będzie u Ciebie, mam ten sam problem, narazie sprawdziłem czy nie ma spalin w układzie chłodniczym. Uszczelka i glowica była robiona wcześniej, termostat wymieniony.
krzywy

Post numer:#7  Postprzez Tentno » 22 sie 2016, o 19:42

Zobaczymy jutro mam nadzieję ze to pomoŻe

-- Dodano 22 sie 2016, o 19:42 --

Zobaczymy jutro mam nadzieję ze to pomoŻe
Tentno

Post numer:#8  Postprzez krzywy » 23 sie 2016, o 10:39

wydaje mi sie ,ze skończy się pęknietą głowicą.
krzywy

Post numer:#9  Postprzez Tentno » 24 sie 2016, o 19:23

Jest lepiej teraz po wymianie chłodnicy na tds się już nie grzeje nawet przy 200 jedynie minimalnie może o5 stopni jak stoi na wolnych co też mnie zastanawia a test był robiony a poza tym płyn wogóle nie ucieka
Tentno

Post numer:#10  Postprzez CmK » 24 sie 2016, o 19:27

To jak grzeje Ci na postoju odpowietrz porządnie jeszcze raz z uwzględnieniem nagrzewnicy oczywiście. Zmieniałeś chłodnicę być może słabo się odpowietrzył układ.
CmK

Post numer:#11  Postprzez Tentno » 26 sie 2016, o 01:31

Być może spróbuję tak jeszcze raz...
Tentno

Post numer:#12  Postprzez CincinCm » 31 sie 2016, o 13:14

Nie tak łatwo to odpowietrzyc. Sam kilka razy taki zestaw odpowietrzalem, a po jakimś czasie jeszcze z litr zasssalo
CincinCm

Powrót do Mechanika & Części