[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zderzak tył wąska lampa.

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Zderzak tył wąska lampa.

Post numer:#1  Postprzez Herbatnikos » 28 sie 2016, o 14:00

Witam mam lekki problem. Dorwałam zderzak po lekkim dzwonie, chrome idealny. Chciałem go rozebrać na części pierwsze i tu pojawia się problem. Zdjąłem listę ze spinkami, ale za żadne skarby nie mogę rozkręcić zderzaka na 3 części. Śruby poluzowalem ale nie mam możliwości ich odkręcić ani przykrecic. Starałem się śrubę złapać kombinerkami i odkręcić nakrętki ale nie idzie. Ktoś ma jakiś patent bo już trochę mam tego dość :)
Herbatnikos

Re: Zderzak tył wąska lampa.

Post numer:#2  Postprzez barteckiGDY » 29 sie 2016, o 22:19

masz 3 mozliwosci:
-grzanie nakretek
-cięcie nakrętek flexą
-WD40 albo inne tego typu ustrojstwo 2 razy dziennie przez kilka dni i może puści...
barteckiGDY

Post numer:#3  Postprzez dzikuPL » 30 sie 2016, o 14:24

Najprędzej flexą wszystko uciąć, ale tak bez inwazyjnie. Bo WD-40 i inne :cen: nie zawsze pomagają. Bo rozgrzewanie, hmm można to za fest rozgrzać i chrom może ucierpieć albo coś
dzikuPL

Post numer:#4  Postprzez ŻMIJA » 30 sie 2016, o 16:56

Miałem dokładnie tak samo. Szlifierka była jedyną opcją. Tylko osłoń chromy szmatami lub czymś innym bo jak iskra wpadnie na chrom to będzie płacz :)
ŻMIJA

Post numer:#5  Postprzez CAperforomance » 30 sie 2016, o 19:05

Ja takie sprawy załatwiam dremelem tzn przecinam nakretke z jednej strony i normalnie odkręcam.
Nie ma ryzyka uszkodzenia chromu.
CAperforomance

Post numer:#6  Postprzez dzikuPL » 31 sie 2016, o 13:42

ŻMIJA napisał(a):Miałem dokładnie tak samo. Szlifierka była jedyną opcją. Tylko osłoń chromy szmatami lub czymś innym bo jak iskra wpadnie na chrom to będzie płacz :)

Dokładnie, trzeba zabezpieczyć chromy tak jak szyby itd... Bo jedna iskra ucieknie i już będzie skaza...
dzikuPL

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo