[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Tapicerka z innego BMW do e30

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Tapicerka z innego BMW do e30

Post numer:#1  Postprzez maclaz » 20 wrz 2016, o 21:57

Witam.

Wiadomo jak ma się sprawa z fotelami w e30 - zazwyczaj przednie są bardzo zniszczone. Nie inaczej jest też u mnie. Przednie fotele są w okropnym stanie a dodatkowo fotel kierowcy jest złamany.

I teraz pytanie - czy z innego BMW można dopasować wnętrze do e30. Widuję dużo zdjęć z wnętrzem od e36 ale według mnie wygląda za nowocześnie jak na e30. Czy np. wnętrze z e34 będzie pasować do e30? Na portalach aukcyjnych ciężko znaleźć sensowne wnętrze do e30 w dobrym stanie, a do e34 można znaleźć coś zadbanego w dobrych pieniądzach.

W fotelach przednich można pospawać szyny i może jakoś to będzie pasować, ale jak z kanapą tylną? Czy kanapę tylną można jakoś dopasować do e30?
maclaz

Re: Tapicerka z innego BMW do e30

Post numer:#2  Postprzez dzikuPL » 21 wrz 2016, o 08:21

Z tego co się orientuje to fotele z E34 mogą mieć ciasno w E30tce. Kiedyś ziomek sporty z e32 próbował wrzucić do swojego wąsacza ale było baardzo ciężko ponoć. Ja już widziałem kilka E30 z fotelami z e46, ale to jest tak jak pisałeś za nowoczesne...

Interesuje Cie wnętrze materiałowe czy skórzane? Bo jak materiałowe to można by je obszyć na nowo, nawet samemu po części. W Łodzi jest jeden typo, który miał jeden wzór tapicerki do E30. Jak będziesz chciał odezwij sie na PW, to dam Ci na niego namiar :)
dzikuPL

Post numer:#3  Postprzez CincinCm » 21 wrz 2016, o 10:20

Miałem przez chwilę po kupnie e30 takie coś. Troszkę podcial ktoś szyny i mi wlazly. Ja to sprzedawalem bo miałem już ciekawe wnętrze. Ciężko drzwi było donknac w niektórych pozycjach bo o boczek haczylo.
CincinCm

Post numer:#4  Postprzez maclaz » 28 wrz 2016, o 21:46

A czy jest możliwość żeby jakoś wcisnąć fotele z sedana do touringa?
maclaz

Post numer:#5  Postprzez dzikuPL » 29 wrz 2016, o 08:21

maclaz napisał(a):A czy jest możliwość żeby jakoś wcisnąć fotele z sedana do touringa?

Ale że w sensie z E30 do E30, czy z sedana E34 do touringa E30 czy jak? Bo nie wiem jak to teraz dokładnie rozumieć. ;)
dzikuPL

Post numer:#6  Postprzez maclaz » 29 wrz 2016, o 22:40

Z e30 do e30. Czy tą kanapę da się jakoś przerobić w taki sposób żeby pasowała do touringa. Chodzi o takie coś że te dwa dodatkowe boczki zostają z touringa, a siedzisko i oparcie wkładam z sedana. Wtedy obszywam boczki żeby pasowały do reszty i byłoby super.
maclaz

Post numer:#7  Postprzez dzikuPL » 30 wrz 2016, o 10:14

Fotele są p&p

Siedzisko by jakoś upchnął może bez większych problemów. A z oparciem, hmm. Trzeba by je skrócić/zwężyć trochę żeby pasowało.
Jak wrócę z roboty to mogę Ci zrobić fotorelacje na tylnej kanapie z coupeji :) Jak to mniej więcej wygląda na oko, i wymiarowo :cool2:
dzikuPL

Post numer:#8  Postprzez Pacher » 1 paź 2016, o 09:53

Nie da się włożyć oparcia z sedana do touringa to zupełnie inne kanapy, w sedanie brak zamków i mocowań touringowych. Jak masz cudować i takie kombinacje robić to nie lepiej obszyć skórą albo jakimś tańszym materiałem? Jak widać na oryginalności Ci raczej nie zależy.
Pzdr
Pacher
Student

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo