[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Otwory przy fotelach.

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Otwory przy fotelach.

Post numer:#1  Postprzez Arcadiomorales » 11 paź 2016, o 16:54

Witam. Słuchajcie rozkładałem swoją E30 w znacznym stopniu już jakiś czas temu i wstyd się przyznać ale za cholerę nie mam pojęcia co było przymocowane w otworach przy fotelach. Sa to dwa otwory z gwintem przy tylnym mocowaniu fotela kierowcy i pasażera. Pamięć mnie zawiodła niestety więc pomóżcie. . Pozdr. :)
Foto: https://zapodaj.net/0aa8eb17eb70b.jpg.html
Arcadiomorales

Re: Otwory przy fotelach.

Post numer:#2  Postprzez CincinCm » 11 paź 2016, o 20:16

Pręt dolny trzymający pas. Uwaga śruba jakaś drobnozwojna jest do każdych otworów do pasów.
CincinCm

Post numer:#3  Postprzez Arcadiomorales » 11 paź 2016, o 21:34

Pręt dolny trzymający pas? Za nic nie mogę skojarzyć. Pas przecież mocowany jest do fotela. Mógłby ktoś poratować fotką?
Można fotkę jak wygląda to u was?
Arcadiomorales

Post numer:#4  Postprzez CincinCm » 13 paź 2016, o 22:55

Masz coupe? Ja u siebie w wąskiej i szerokiej coupe mam pas (ten przy słupku b) mocowany do podłogi poprzez pręt. Pręt jest przykrecony dwoma srubami, pas ma na dole takie jakby wyszyte ucho i się jego dół przesuwa przód tył, aby ułatwić wsiadanie pasażerów do tyłu. Jutro mogę fote zrobić. Chyba że masz sedan lub kombi, to nie wiem jak tam jest to rozwiązane.
CincinCm

Post numer:#5  Postprzez CincinCm » 13 paź 2016, o 22:58

Obrazek
CincinCm

Post numer:#6  Postprzez Arcadiomorales » 14 paź 2016, o 06:58

Ja mam sedan i tam jest inaczej na pewno. Pas jest mocowany do fotela bezpośrednio. Ale dzięki za pomoc koleżko :P Może ktoś poratuje fotka z sedana?
Arcadiomorales

Post numer:#7  Postprzez dzikuPL » 17 paź 2016, o 08:59

Jak się przypomnisz na PW to podrzuce foto z touringa popołudniu jak pójdę na warsztat grzebać przy nim :)
dzikuPL

Post numer:#8  Postprzez Arcadiomorales » 18 paź 2016, o 09:56

Dobra sam doszedłem. W te otwory są wkręcane takie plastikowe zaślepki na krzyżaka. Pozdro.
Arcadiomorales

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo