[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

padał rozrusznik

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

padał rozrusznik

Post numer:#1  Postprzez Waski » 25 maja 2007, o 15:01

dzisiaj mi padł rozrusznik i mam pytanie czy da sie go jakoś zrobić czy muszę kupić nowy :/ wogule nie kreci :/
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#2  Postprzez Ostyn » 25 maja 2007, o 16:00

Jesteś pewny że to rozrusznik?
Jeżeli nie to najpierw sprawdź styki i podłączenie. Później wyczyść klemy (często to one są winne temu, że rozrusznik nie kręci).
Jeżeli to nie pomogło to mogą być zużyte/zablokowane szczotki - postukaj w rozrusznik - może pomóc. W każdym razie rozebranie rozrusznika dużo Ci powie - zatarte łożysko, zużyte szczotki.
proponuję najpierw poczyścić klemy, sprawdzić styki, jak to nie pomoże to wykręć i rozbierz go.
Ostyn

Post numer:#3  Postprzez Waski » 25 maja 2007, o 17:27

na 100% to jest rozrusznik bo już od dłuższego czasu mam z nim kłopoty nie załapywał czasami
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#4  Postprzez Ostyn » 25 maja 2007, o 17:42

No to najprawdopodobniej wieszają się szczotki. Obstukani erozrusznika powinno pomóc.
Ostyn

Post numer:#5  Postprzez łazik » 27 maja 2007, o 11:52

jaki jest odgłos jak nie zaskakuje? charczy, ''cyka',' czy kontrolki przygasają a może ''charczy'' metalicznie?
łazik

Post numer:#6  Postprzez Waski » 28 maja 2007, o 14:26

czasami jest taki odgłos jak kreci ale nie załapuje a jak ma kaprys to wogule nie zakręci :?

Waski
Profesor

Post numer:#7  Postprzez łazik » 28 maja 2007, o 21:34

jak w ogóle nie kręci albo nawet nie ''cyka'' to sprawdż masę,szczególnie na klemach.jak wyje a nie zazębia się to bendix albo automat :wink:
łazik

Post numer:#8  Postprzez Waski » 28 maja 2007, o 22:40

czasami odpala normalnie :)często nie załapuje lecz chodzi:( i rzadko wo gule nawet nie drgnie :/ :mad2:

Waski
Profesor

Post numer:#9  Postprzez łazik » 29 maja 2007, o 20:41

e30 325ix napisał(a):czasami odpala normalnie :)często nie załapuje lecz chodzi:( i rzadko wo gule nawet nie drgnie :/ :mad2:

czyli ogólna agonnia :cry: no bez wyciągnięcia nie da rady
jak coś to pisz na gg to cos pomyślimy ale rzadko jestem :wink:
łazik

Powrót do Mechanika & Części