[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

tylne nadkola sedan swap

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

tylne nadkola sedan swap

Post numer:#1  Postprzez Lysy97 _ » 7 sty 2017, o 14:55

Cześć jestem tu nowy :D użyłem opcji szukaj ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie :(
Jestem od niedawna dumnym posiadaczem E30 mam problem z tylnymi zewnętrznymi są po porostu zjedzone przez rudą chciał bym je naprawić ponieważ mam plany co do tego auta.
Moje pytanie brzmi czy nie można podebrać nadkoli od innego BMW albo innego auta bo te nadkola są już nie do naprawy a jeśli nie ma takiej opcji to może ktoś z was na tym forum ma takie nadkola na sprzedaż albo ma kogoś kto by mi mógł takie nadkola ogarnąć :D nie bardzo interesuje mnie odpowiedz zadzwoń sb do aso ponieważ nie mam aż takiego budżetu a może ktoś zna jakiś sposób jak to naprawić trwale, proszę was nie naskakujcie na mnie nie ja chce uzyskać tylko jakiś punkt odniesienia co robić i jak, za wszystkie propozycje dziękuje z góry pozdrawiam i czekam na jakieś propozycje :D :D
Lysy97 _

Re: tylne nadkola sedan swap

Post numer:#2  Postprzez polan » 7 sty 2017, o 23:48

A nie prościej kupić reperaturki nawet z allegro i je wspawac? Są dostępne bez problemu i nie kosztują aż tak dużo.
polan

Post numer:#3  Postprzez Lysy97 _ » 8 sty 2017, o 21:51

no właśnie nie bardzo bo mi chodzi o całą wnękę a to nie jest dostępne na allegro a szukałem już chwile i nic nie znalazłem a jeśli ktoś znalazł to proszę o podesłanie linku w odpowiedzi dziękuję za wszytko :D :D :D
Lysy97 _

Post numer:#4  Postprzez misza » 8 sty 2017, o 23:14

Wewnętrzne nadkola to raczej tylko ASO
misza

Post numer:#5  Postprzez polan » 8 sty 2017, o 23:29

Wewnętrzne to już gorsza sprawa ale w poście jest napisane ze chodzi o zewnętrzne więc autor wprowadził w błąd.

-- Dodano 8 sty 2017, o 23:32 --

Lysy97 _ napisał(a):Cześć jestem tu nowy :D użyłem opcji szukaj ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie :(
Jestem od niedawna dumnym posiadaczem E30 mam problem z tylnymi zewnętrznymi są po porostu zjedzone przez rudą chciał bym je naprawić ponieważ mam plany co do tego auta.
polan

Post numer:#6  Postprzez Lysy97 _ » 9 sty 2017, o 10:16

nie w błąd bo nadkole składa się z dwóch wytłoczek i jest zewnętrzna i wewnętrzna wytłoczka a to co jest na allegro to jest poszycie tylne a tego nie chce wymieniać bo jest zdrowe. Macie jakieś pomysły jak można to trwale naprawić ?
Lysy97 _

Post numer:#7  Postprzez polan » 10 sty 2017, o 22:12

Jedynie chyba arkusz blachy, spawarka i sprawne ręce a na pewno coś z tego będzie.z innego modelu to chyba ciężko coś spasowac a i dostępność też chyba kiepska. Mi tam znajomy wyspawal z blachy te nadkola i jest lux. Tylko dobrze zabezpieczyć przed korozją.d
polan

Post numer:#8  Postprzez misza » 11 sty 2017, o 18:09

Popatrz na forum jak ludzie to robią. Co dom to inny obyczaj. Najrozsądniej było by zdjąć cały błotnik, odwiercić po zgrzewach, odciąć na słupku. Dorobić wewnętrzne nadkole. Ale tak porządnie kawałek po kawałku. Bez lipy. Wszystko porządnie zabezpieczyć. Naprawić też rant błotnika bo jego pewnie też nie ma. Zabezpieczyć błotnik od wew. Całość złożyć do kupy i pospawać, zabezpieczyć, polakierować i zakonserwować.
misza

Post numer:#9  Postprzez CAperforomance » 11 sty 2017, o 19:25

http://www.bmwstore.pl/pl/ tam na pewno kupisz mają każdy panel
CAperforomance

Post numer:#10  Postprzez misza » 11 sty 2017, o 19:32

"Wnęka koła, tylna lewa
41 14 1 972 591 1 od 1987-09 koniec produkcji"

Oj chyba już nie
misza

Post numer:#11  Postprzez CAperforomance » 11 sty 2017, o 19:45

Za euro kupisz ostatnio do e21 zamawiałem tylne nadkola wewnetrzne po 120 euro wychodziły
CAperforomance

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo