[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Zamek bagażnika - szybkie pytanie !

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Zamek bagażnika - szybkie pytanie !

Post numer:#1  Postprzez cnapan » 17 lut 2017, o 09:08

Oddałem wczoraj zamek bagażnika, bo sie nie działał, nie dało się obrócić kluczyka. Facet go naprawił, ale mam wrażenie, że zrobił to na odwal się. Otóż, teraz po włożeniu kluczyka kręci się cały ten przycisk wciskany. Spełnia to swoją funkcję, ale wydaje mi się, że wcześniej było tak, że powinna obrać się tylko wewnetrzna część ( bębenek). Czy mam racje? jak jest u Was, bo ja nie pamietam jak bylo lata temu, jak jeszcze dzialał.
cnapan

Re: Zamek bagażnika - szybkie pytanie !

Post numer:#2  Postprzez Rotax » 17 lut 2017, o 11:16

Nie powinien się kręcić 360 ..tylko obrót 90 stopni.
Pion - zamknięty
Poziom - otwarty
Rotax

Post numer:#3  Postprzez cnapan » 17 lut 2017, o 11:24

Rotax napisał(a):Nie powinien się kręcić 360 ..tylko obrót 90 stopni.
Pion - zamknięty
Poziom - otwarty

No kręci się 90 stopni, ale cały, cały ten chromowany element, który wciskamy żeby otworzyć klapę. A chyba powinien kręcić się tylko wnętrze ( wkładka, bębnek) tego elementu ? Jak jest u Was ?
cnapan

Post numer:#4  Postprzez Rotax » 17 lut 2017, o 13:25

tak tak ..chyba masz rację, że kręcić się powinien tylko środek...nie chce mi się do garażu iść :) ale z tego co pamiętam to tylko środek się kręci
Rotax

Post numer:#5  Postprzez dzidzia24 » 17 lut 2017, o 22:31

Tak ci naprawił że teraz pewnie i paznokciem otworzysz.Wsadź inny klucz i sprawdź ,tylko nic na siłę.
dzidzia24

Post numer:#6  Postprzez mattim » 20 lut 2017, o 10:42

Trochę mnie śmieszy że ktoś oddaje zamek do naprawy "komuś". Jego budowa jest bardzo prosta, samemu byś to naprawił bez problemu, no i tak jak należy złożył, a nie tak jak ten papracz. Ten przycisk chromowany powinien stać w miejscu, dzięki trzem zagięciom. W celu rozebrani trzeba trzy te punkty podważyć a później je z powrotem zagiąć, żeby się przycisk nie obracał.
mattim
Moderator

Moje BMW: 323i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B23
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: _____
Silnik: MxxBxx

Powrót do Mechanika & Części