[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wymiana przewodów hamulcowych

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Wymiana przewodów hamulcowych

Post numer:#1  Postprzez brendy » 27 lut 2017, o 21:46

Witam.
Panowie mam pytanko jak się zabrac za wymiane tylnich przewodow elstycznych w e30 moze ma ktos jakis patent na to ustrojstwo nie widzi mi sie sciagac baku i calej kolyski z tylu macie jakies patenty ?? :cool2:
brendy

Re: Wymiana przewodów hamulcowych

Post numer:#2  Postprzez Arek86 » 27 lut 2017, o 22:41

Czesc. Ja w E36 bratu na szybko. Przepchalem nowy przewod hamulcowy i zarobilem zarabiarka, ulozyl sie jak oryginal :) .

Ty piszesz o Elastycznym nad bakiem w E30 ? . Nie znam e30 od podszewki , ale elastyczny (gumowy zbrojony) nad bakiem to raczej rzadkosc w samochodach. Albo gleboko sie myle.

Wrzuc moze foto :)
Arek86

Post numer:#3  Postprzez THCulture » 28 lut 2017, o 14:23

Baku zrzucać nie trzeba, ale opuszczona belka daje pole do manewru.
THCulture

Post numer:#4  Postprzez misza » 28 lut 2017, o 16:30

Wymieniłem wszystkie przewody w mojej e30 na nowe i elastyczne i stalowe. I wszystko bez zdejmowania baku czy belki. Do tego na leżąco na ziemi. Auto stało na kobyłkach tylko. Największy problem jest przy zbiorniku z lewej strony, żeby przełożyć i dobrze ułożyć ten sztywny. Ale dla chcącego nic trudnego.
misza

Post numer:#5  Postprzez brendy » 28 lut 2017, o 21:13

Odbyło sie bez zdejmowania baku i belki ale i tak musialem wszystkie wymienic od samego przodu poniewaz latka robia swoje zadnego sie nie udalo odkrecic autko za duzo stoi tak ze robota zrobiona ale do tego trzeba miec nerwy ze stali kto wymyslil umiejscowienie trojnik w takim ciekawym miejscu :mad2:
brendy

Post numer:#6  Postprzez Arek86 » 28 lut 2017, o 23:22

Odkrecic sie da nawet te w najgorszym stanie . 75% przypadkow tych starych puszcza . Ale trzeba miec rozne pomysly na zabranie sie do tego.

Oczywiscie najlepiej nowe :)

Zarabiarka , polozyc nowe i swiety spokoj :) .

Oryginalne przewody maja slaba mieszanke materialow dlatego koroduja . Te nowe zapewne miedz , mosiadz , cyna beda trzymac wieki :) .
Arek86

Powrót do Mechanika & Części