[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

m30b35 nierówna praca na wolnych + kopci na zimnym

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

m30b35 nierówna praca na wolnych + kopci na zimnym

Post numer:#1  Postprzez e30pioter » 25 mar 2017, o 22:38

Witam a wiec problem mam z moim m30b35 ze zarówno na zimnym jak i na ciepłym silnik nierowno pracuje tak jak by zapłon co jakis czas wypadał dodam ze na ciepłym traci nieco mocy a na zimnym po odpaleniu czuc mocno nieprzepaloną benzyne i kopci kopulka palec i swiece są nowe ,przepływka tez wymieniona dzisiaj sprawdziałem przewody zapłonowe i po ciemku widac mikro przebicia na przewodach co wiadomo ze są do wymiany a jak wiadomo dobre kable do m30 tanie nie są i z tąd pytanie czy te mikro przebicia na przewodach mogły miec az taki wpływ na nierowna prace silnika +kopcenie i spadek mocy na cieplym ?
e30pioter

Re: m30b35 nierówna praca na wolnych + kopci na zimnym

Post numer:#2  Postprzez Stammek » 26 mar 2017, o 14:55

sprawdz jeszcze sonde i wymien czujnik temp.
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez e30pioter » 27 mar 2017, o 22:57

Stammek jesli chodzio sonde to jej nie mam ale własnie bede zakładał czujnik temperatury podmieniałem ale ciagle to samo ,regulator cisnienia paliwa tez podmieniony i to samo ,przepływka ori nie rozbierana klapka płynnie chodzi nie zacina sie, tps tez sprawny
e30pioter

Post numer:#4  Postprzez misza » 28 mar 2017, o 09:02

Sprawdź jeszcze świece.
misza

Post numer:#5  Postprzez e30pioter » 28 mar 2017, o 20:50

a wiec tak przewody sa na bank do wymiany dzisiaj az mi sie rozwalily dwa sprawdziłem jeszcze wtryskiwacze czy ktorys nie leje i jeden na 4tym garze lał benzyną a nie rozpylał wymieniłem go bo mam drugi komplet wtrysków ale nadal silnik pracuje nierówno ,wymienie przewody i swiece i zobaczymy czy bedzie efekt

-- Dodano 30 mar 2017, o 09:42 --

a wiec tak świece wymieniłem na nówki bez zmian jutro zaloze nowe przewody ale odkryłem cos jeszcze punkt OT na kole pasowym niezgadza sie zupelnie z punktem na pokrywie rozrządu (prawdopodobnie zerwany klin przez co rozrząd sie przestawil) i tu jest chyba winowajca nieprawidłowy kąt zapłonu przez co czujnik polożenia wału dostaje blede info i pomimo ze odpali to strasznie telepie silnikiem i buda i czuc paliwo z wydechu podsumowujac trzeba ustawic rozrzad i przy okazji wymienic łańcuch i pytanie do was ustawiał ktos rozrzad w m30 ?
e30pioter

Powrót do Mechanika & Części