Witam!
Panowie mam problem z przednimi piastami w swojej e30 , mianowicie chodzi o to ze ciągnę mi padają piasty. Jak kupiłem we wrześniu 2016 swoją E30 coś mi nie pasowało strasznie głośno się jeździło , nie zagłębialem się w temat myślałem ze to opony , lecz wkoncu zacząłem czuć luzy wymieniłem sworznie wahaczy i odrazu końcówki drążków kierowniczych przy tej wymianie robiłem taki generalny przegląd zawieszenia i zobaczyłem ze piasty są na tyle wydojone ze po prostu mają luzy i latały jak chciały , nie miałem dużo gotówki w tym czasie więc kupiłem najtańsze piasty nie pamietam firmy , ale coś MAG o ile dobrze pamietam , założyłem piasty z myślą ze wytrzymają chociaż rok ponieważ wiele się nie spodziewałem po takiej firmie. Za dwa tygodnie coś znowu zaczęło szumiec ,
Okazało się znowu ze to piasty , dodam ze podczas zakładania ich powinny wchodzić lekko , ja musiałem je bić żeby weszły. Kupiłem następny raz piasty tym razem firmy MEYLE , te weszły elegancko bez rzadnego bicia , problem powrócił znowu , ale na tych pojezdizlem ze dwa miesiące. Panowie jak myślicie jaka może być tego przyczyna ? Dodam ze mam w niej gwint ze swap garage z poznania. Nie mam pojęcia dlaczego się tak dzieje , macie jakieś pomysły ?