dzięki kolego za zainteresowanie moim tematem, ale mam listwę z coupe mt2 i na długość pasuje idealnie ,w poniedziałek porobię zdjęcia, jedynie czym by się różniła i się zastanawiam czy jest to możliwe to miejscem mocowania spinek ,albo szerokością odsadzenia od progu, nie umiem tego wytłumaczyć ale zrobię zdjęcia i pozaznaczam oco chodzi, tak czy tak zobaczymy co z tego wyjdzie wczoraj zamówiłem nowe progi mt2 do cabrio w aso, ok. środy maja już być na miejscu, także jest ryzyko jest zabawa

, jak będę miał progi przymierze do auta i przymierze listwę wtedy będzie wiadomo w czym jest różnica i dlaczego są pod innym numerem i opisem zastosowania

-- Dodano 26 kwi 2017, o 15:51 --
progi przyjechały, i oznajmiam wszech i wobec ze progi cabrio pasują p&p do listew błotnikowych z wersji coupe

, i udało mi się ustalić wspólnie z przedstawicielem działu technicznego bmw aso, dlaczego występują w katalogu pod innym nr części,mianowicie listwy zwykle jak i listwy mt2 były montowane zamiennie bez ingerencji w karoserie a co za tym idzie rożni się miejscem spinki montażowej w nadkolu tylnym ,z tąd ta różnica pomiedzy cabrio a coupe, najbardziej balem się ze będzie inaczej profilowana może inna długość bądź jezyki montażowe wsuwane w listwę progowa, cale szczęście wszystko pasuje, a co do miejsca spinki będę zmuszony wywiercić otwór w celu zapięcia spinki listwy bocznej coupe

, także pikuś ,przymierzone do auta obmierzone wsjo pasuje

, może kiedyś komuś sie przyda ta informacja , dodaje poniżej fotki

wspomniana listwa mt2 coupe ma fabryczne miejsce na elemencie płaskim spinkę zaznaczone na czerwono natomiast karoseria cabrio i listwa mt2 cabrio ma spinkę umieszczona na profilu przykręcana nakrętka od wewnętrznej strony nadkola zaznaczone na żółto z tad różnica pomiędzy listwa coupe i cabrio