[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wyciek z nagrzewnicy.

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Wyciek z nagrzewnicy.

Post numer:#1  Postprzez Horex » 5 mar 2018, o 20:47

Witam, posiadam wycieki z miejsc zaznaczonych na miejscu, czy w mojej e30 da sie wyciagnac nagrzewnice bez wyciągania deski? Zawór ze zdjecia da sie uszczelnić na zęwnątrz czy tylko wymiana wchodzi w gre?
Obrazek
Horex

Re: Wyciek z nagrzewnicy.

Post numer:#2  Postprzez 3rob » 6 mar 2018, o 21:31

Witam,
Da radę wyciągnąć nagrzewnice bez ściągania deski kokpitu. Ty masz małą skrzynke wentylacji to tym bardziej się da.
1. odkręć te rurki z elektrozaworem i próbuj wyciągnąć. Jak się nie da to
2. odkręć skrzynkę wentylacji od karoserii (z komory silnika wcześniej odkręcając rewizje na podszybiu - tam też jest silniczek i mechanizm wycieraczek).
3. ustaw sobie skrzynke tak żeby ci wyszła nagrzewnica.
4. włóż nową i poskładaj do kupy, daj nowe oringi na rurki elektrozaworu (przy okazji możesz sobie ten elektrozawór zregenerować [szukaj na forum])
pozdrawiam
3rob

Post numer:#3  Postprzez Horex » 7 mar 2018, o 00:38

Super, dzięki za informacje! Wiesz może jakiej nagrzewnicy powinienem szukać? Nie chce unieruchomić samochodu na dłuższy czas i fajnie jak by udało sie tylko podmienić. Pozdro!
Horex

Post numer:#4  Postprzez 3rob » 7 mar 2018, o 17:58

ja kupiłem na arelgo SNR czy SLR coś koło 60 zł , wykonanie dostateczne... dwa lata nic nie ciekło, potem auto sprzedałem
dodam tylko że obejżałem starą nagrzewnice i tam ciekło dla tego że rozkładzie uległy uszczelki które miały uszczelniać połączenie metal-pastik, tak że używek raczej nie polecam.
3rob

Post numer:#5  Postprzez Horex » 10 mar 2018, o 18:07

Witam, utknąłem w miejscu ktore widac na zdjeciu. Cała puszka delikatnie sie rusza ale jeszcze sporo brakuje żeby przeszła koło kolumny, gdzie szukac lub co odkręcić zeby bylo tam wiecej luzu?
Obrazek
Obrazek
Horex

Post numer:#6  Postprzez 3rob » 10 mar 2018, o 22:28

spróbuj odkręcić panel sterowania nawiewami, wyjmij radio, może pucha się o coś blokuje, powinna Ci wejść do środka i przekręcić się na tyle żeby wyjąć nagrzewnice.
3rob

Powrót do Mechanika & Części