[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

domowe sposoby naprawy lakieru

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

domowe sposoby naprawy lakieru

Post numer:#1  Postprzez davidzior » 3 kwi 2007, o 12:21

witam !!

znacie jakies produkty które sa dostepne na rynku dzieki którymi mozna w domowym zaciszu naprawic sobie lakier. dokałdnie chodzi mi o rysy robione gwoździem albo kluczami.

P.S. jak dorwe to :cen: :cen: :cen: :cen: :cen: :cen: :cen: :cen: :cen: :cen: :cen:
davidzior

Post numer:#2  Postprzez anka » 3 kwi 2007, o 18:53

hej
no to jest problem
zależy jaki masz lakier, gdzie jest ta rysa i jak gruba (miejmy nadzieję że nie do gołej blachy)
miałam podobne zmartwienie....
u mnie był spory problem gdyż mam schwarz metalik a jakiś niepełnosprytny koleś przejechał mi całą długość boku kluczem... naszczęcie tylko do ocynku.. na dobry początek głupia kretka zatuszowała sprawę a później znajomy lakiernik pomógł.
na rynku są plastry czy kredki ale prawdopoobnie na góra dwa mycia..
szczerze współczuję

ps.nogi z d... powyrywć
łapska poucinać...
aaa brak słów
anka

Post numer:#3  Postprzez davidzior » 3 kwi 2007, o 20:20

tez mam schwarz metalik..... dzwoniłem juz do lakiernika powiedział zebym sie nie bawił własnie w kredki i inne :cen:.

ale zostało mi jeszcze troche farby z poprawek jakie mi robił wczesniej i powiedział zebym pędzelkiem leciutko to przeciagnoł. a jak cos zchrzanie to poprawi mi to po swietach za falkon :D .tylko ta farba troche zgęstnaiła i nie wiem czy taka da sie czymś rozpuscic.

P.S najgorsze jest to ze ten ktos mieszka w moim bloku. ale podejrzenia juz są tylko trzeba dorwac kogos takiego za łape i mu ja złamać
davidzior

Post numer:#4  Postprzez Monika » 4 kwi 2007, o 00:32

Mam ten sam problem i pędzelek z lakierem jak na razie pomógł, zimę przetrzymało. Jednak nie obejdzie sie bez wizyty u lakiernika.
A niestety na głupotę niektórych nie ma lekarstwa i stąd mamy takie problemy
pozdrawiam
Monika

Post numer:#5  Postprzez miron » 4 kwi 2007, o 00:57

czołem
no masz aniu rację schwarz metalik to najładniejszy ale i najgorszy w renowacjach lakier.
kumpel majstrował przy zgęstniałej farbie aż tak że lakiernik się zdziwił :mad2:
można pędzelkim podłubać -tak doleczyć -ale to na takim lakierze głupiego robota..
dawidzior jednak wole ci nie polecać kumpla sposobu na farbę :mad2:
miron

Post numer:#6  Postprzez anka » 4 kwi 2007, o 13:42

no nie wiem czy jest to dobry pomysł zabawy z rozcieńczaniem farby.
można przy pomocy np rozpuszczalnika, ale ona i tak swoją moc twórczą utraciła i może byc kłopot - może się nie trzymać.

ps.
dobrze że wiesz co za gnojek to zrobił..
anka

Post numer:#7  Postprzez davidzior » 4 kwi 2007, o 14:39

tak czy siak sprobuje to naprawic jakmi radzil lakiernik bo i tak predzej czy pozniej pojade do lakiernika - moze sie uda

co do osoby ktora to robi - jest to dziewczyna ktora jest marginesem społecznym i z takimi ludzmi sie ona zadaje.

P.S. wczoraj odbyłem krótki wywiad środowiskowy wśrod sąsiadów na ten temat bo nie tylko ja jestem pokrzywdzony przez ta :cen:
davidzior

Post numer:#8  Postprzez anka » 4 kwi 2007, o 15:28

pewnie że możesz pokombinować z farbą
zaszkodzić sobie gorzej nie zaszkodzisz a jeśli masz układ z lakiernikiem to chociaż w oczy nie będzie kuło.

no to piękny klimat jakiaś dziewczyna... a może ma taką specyfike wyrażania uczuć.. :nienie:

daj znać jak podłubiesz przy buni jestem ciekawa jak wyjdzie
pozdrawiam
anka

Post numer:#9  Postprzez davidzior » 8 kwi 2007, o 23:09

ObrazekObrazekObrazek

dwa pierwsze zdjecia to jest ta nowa rysa - ostatnie to jest stara (pierwsza)

postaram sie coś po świętach pokombinować - tylko jestem zależny od pogody :evil:
davidzior

Post numer:#10  Postprzez anka » 9 kwi 2007, o 17:20

tak to wygląda.. nie jest źle pędzel w dłoń i do dzieła... :wink:
u mnie krecha była na całej długości boku - wzdłuż całej lini bocznej..
no to powodzenia życzę
anka

Post numer:#11  Postprzez santos666 » 21 kwi 2008, o 17:54

jak lakier w puszcze zaczął sie krystalizować ... albo jego utwardzacz jak masz 2 skłądnikowy to do wywalenia ....:(
-----DZIDADWIEŚCIE-----

8
santos666
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#12  Postprzez matisik » 21 kwi 2008, o 19:41

teeż mam takie rysy ;/ i tak samo jak kolega davidzior są dwie :/ Lipa po całości. Bardziej tylko wkur :cen: mnie jak ktoś kradnie dekielki od felg. Powinni takim ręce ucinać

[ Dodano: 26-04-2008, 18:48 ]
o to co wymodziłem...
przed
Obrazek
po
Obrazek

Rysa była do blachy, usunąłem rdze i nałożyłem troszke farby gwoździem. Wyszło średnio, ale z metra już ciężko zauważyć. Położe jeszcze jedną warstwe za jakiś czas i zobaczymy co to będzie.
matisik

Post numer:#13  Postprzez Majkel82 » 29 cze 2008, o 19:49

Elo nie chę zakładać nowego tematu a mam taką sprawę, że zdarłem dziś naklejkę "mocy", którą miałem naklejoną na lewych drzwiach (to robota poprzedniego właściciela) bo byłem bardzo ciekaw co mnie czeka za niespodzianka pod nią. No i jest tak jak na zdjęciach. Macie jakiś sposób zreanimowania tego? Tak tymczasowo. Czy jak zdejmę boczek to da radę wyklepać to?
Obrazek Obrazek
Majkel82

Post numer:#14  Postprzez deeste » 29 cze 2008, o 21:25

takie wgnioty mozna wyciągnąć specjalnym magnesem , niektore warsztaty posiadaja takie cos :) widzialem Fure po gradobiciu przed i po wizycie w warsztacie z magnesami... normalnie po wyciagnieciu wgniotow jak nówka...
deeste
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#15  Postprzez Edek » 30 cze 2008, o 08:16

Do wyciągania takich dołków służy spotter ale nie zawsze to wychodzi i nie obejdzie się bez cudownej szpachli :mrgreen:
Edek

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo