[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Instalacja gazowa z M40 do M20

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Instalacja gazowa z M40 do M20

Post numer:#1  Postprzez arkadio666 » 1 cze 2007, o 11:10

Witam wszystkich. Zwracam się z pytaniem do biegłych w temacie. Czy instalacja gazowa II gen, taka zwykła ze zwężką w dolocie która jeździ w aucie z silnikiem 1.8 M40 będzie pasować do M20B20 lub B25? Nie ukrywam, że czekają mnie małe zmiany i zastanawiam się czy szukać auta z 1.8 aby mi gaz spasował czy coś więcej. Osobiście wolałbym 6 cylinderków m.in. dlatego że nie ma problemu z popychaczami i wałkiem ale robię dużo km i zależy mi też na gazie, który mógłbym mieć b. tanio. Pozdrawiam
arkadio666

Post numer:#2  Postprzez Arczi » 1 cze 2007, o 11:34

instalacja wiem ze sie rózni to 100% odpowiedz .. mozna ja zmodyfikowac wymieniajac pare jej elementów ... pisze tak poniewaz tez miałem kiedys gaz z m10 i zeby go przelozyc do m20 wydałem pare zł

Ale byc moze bedzie tak ze w weekend bede miał cała instalacje gazowa z m20b25 i jesli byłbys zainteresowany jakimis elementami to pisz

Tylko wczesniej jedz do jakiegos gazownika u siebie i dopytaj sie co bedzie ci potrzebne bo ja poprostu juz zapomniałem a niebede wprowadzał w bład
Arczi

Post numer:#3  Postprzez jackx-36 » 1 cze 2007, o 15:24

jedyne elementy które mogą sie różnić to reduktor( może mieć inną wydajność) i "palnik" może po prostu mieć inną srednicę otworu do założenia na przepływke :cool2:
reszte elementów pozostaje bez zmian , zawory, silnik korkowy nawet ten "komputerek" do sterowania
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Powrót do LPG