[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Jak odkr?ci??

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Jak odkręcić?

Post numer:#1  Postprzez Monika » 6 cze 2007, o 10:39

No i mały problem z moim nowym autkiem, okazało sie że są na kołach zabezpieczające śruby a nie ma do nich nakrętki i tu robi sie problem. ma ktoś pomysł jak odkrecić je bez większej demolki?
pozdrawiam Monika
Monika

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 6 cze 2007, o 10:43

hehe tez mialem taki problem i u mnie skonczylo sie na rozwiercaniu i scieciu sruby innej metody nie bylo
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez PaWeLeK_E30 » 6 cze 2007, o 11:32

Najlepiej pojeździć po wulkanizatorach, oni często mają różne końcówki, więc może coś dobiorą.
A jak nie, to dobry oponiarz i tak sobie poradzi :D tym bardziej jak przyjedzie do niego kobieta w BMW.
PaWeLeK_E30

Post numer:#4  Postprzez Ostyn » 6 cze 2007, o 11:37

Ja wiem!!! Ja wiem!! kurs na ASO, adapter kosztuje około 16-20 zł :) też tak miałem. udałem się do ASO w Katowicach, ale niestety nie mieli tego adaptera na sprzedaż, wiec wybłagałem żeby mi to odkręcili i puścili na 3 śrubach, bo następnego dnia miałem trasę 2000km. w najbliższym sklepie motoryzacyjnym kupiłem śruby do "mietka" 190 (do e30 nie mieli). Po powrocie odebrałem adapter.... kosztował 16,78 zł :)
Ostyn

Post numer:#5  Postprzez Strzelba » 6 cze 2007, o 14:19

Ostyn napisał(a):w najbliższym sklepie motoryzacyjnym kupiłem śruby do "mietka" 190 (do e30 nie mieli)

a czemu nie w ASO ja kupowalem i sruba kosztuje ok 5zl
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#6  Postprzez Ostyn » 6 cze 2007, o 14:40

nie kupowałem w ASO bo mieli jakieś strasznie drogie tylko, "taniochy" mogłem odebrać następnego dnia, a tyle czasu nie miałem :mad2:
Ostyn

Post numer:#7  Postprzez jackx-36 » 6 cze 2007, o 18:07

Monika coś ty taka w gorącej wodzie kompana :mad2: przeca powiedziałem ze je odkręce to je odkręce :duh: :evil: bez żadnych wkładek i dodatkowych kluczy z ASO :mrgreen:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez SerekBMWE30 » 6 cze 2007, o 18:31

siemka, śruby zabezpieczające można odkręcić w prosty sposób, a więc trzeba poszukać niepotrzebne szpilki do kół które trzeba będzie je wbić na chama młotkiem w środek i włala odkręcamy( OCZYWIśCIE śRUBKI BęDą JUż DO WYżUCENIA) , na codzień bardzo dużo sprowadzamy z angli samochodów a tam prawie każdy ma takie śrubeczki w kółeczkach no i czasami trzeba się z nimi natrudzić właśnie w ten oto sposób.

Monia zrób foteczke tej śrubeczki, na wulkanizacji mamy pełno takich nasadek na te szpilki to bym ci spręzentował taką jak bym jakąś dopasował, i byś miała komplecik anty kradzieżowy na kółka
Pozdro:)
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#9  Postprzez santos666 » 6 cze 2007, o 23:59

nie wnikaj w śruby , jak są poje.......ne odkręć jak kolwiek i ładuj normalne z aso albo zamieniki, i pamiętj jak alusy to trzeba raz na miesiąć sprawdzić czy sie nie poluzowały.....

:) bmw musi jechać ...........(z)booookiem :mrgreen:
santos666

Post numer:#10  Postprzez PaWeLeK_E30 » 7 cze 2007, o 00:39

jeszcze nie słyszałem, żeby trzeba było sprawdzać czy się alusy poluzowały
PaWeLeK_E30

Post numer:#11  Postprzez apply » 7 cze 2007, o 01:02

Zwykle z aluminiowymi felgami jest problem jak je odkręcić - bo śruby się w nich zapiekają :)
apply
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#12  Postprzez SerekBMWE30 » 7 cze 2007, o 02:40

Wszystko zależy jakie śruby macie do odkęcania, najlepiej do alusów mieć śruby z luźnymi kołnieżami. Odkręcanie bez problemu
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#13  Postprzez Monika » 9 cze 2007, o 13:27

na razie śruby nie odkręcone :mad2: ale chłopcy sie nie poddaja i będa dalsze próby mam nadzieje że owocne
Monika

Re: Jak odkręcić?

Post numer:#14  Postprzez pavlick » 9 cze 2007, o 19:20

Monika napisał(a):No i mały problem z moim nowym autkiem, okazało sie że są na kołach zabezpieczające śruby a nie ma do nich nakrętki i tu robi sie problem. ma ktoś pomysł jak odkrecić je bez większej demolki?
pozdrawiam Monika

Patent jest bardzo prosty: nabijasz klucz nasadowy i odkręcasz, W zależności od kształtu śruby nabijasz wielowypust lub otwór mocujący ramię. W ostateczności śrubokrętem udarowym (trzeba wybić rowek przecinakiem).
pavlick

Powrót do Mechanika & Części