[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

325 do 320

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

325 do 320

Post numer:#1  Postprzez rozno » 9 cze 2007, o 14:24

Szukalem i nie znalazlem.....

Wlozenie silnika M20B25 zamiast M20B20..... Co po kolei ....??

Co kupic ... i co trzeba wymienic... zeby prawidlowo gonilo ...

Jak sprawdzic ze kupiony 325 jest ok ..

Pozdrawiam :D
rozno

Post numer:#2  Postprzez Arczi » 9 cze 2007, o 14:50

ja w nadchadzacym tygodniu wkładam m20b25 zamiast m20b20

W sumie to potrzebujesz silnik z osprzetem .. ale nie całym, potrzebne sa: przepływka, kolektor dolotowy z wtryskami i regulatorem, przepustnica + guma do przepływki, komputer sterujacy .. i to w sumie wszystko .. skrzynia od m20b25 ma troszke inne przelozenia niz ta z m20b20 .. ale nie robi to strasznej roznicy ..

Jak sprawdzic .. jesli masz sam silnik to ciezko bedzie .. jesli masz w aucie to cisnienie i hamowni .. ale m20b25 wystarczy posłuchac jak chodzi ... i sie wkreca na obroty
Arczi

Post numer:#3  Postprzez rozno » 9 cze 2007, o 15:01

Dzieki !! Daj info jak zamienisz... jakie efekty i suma kosztow. .... !! Pozdrawiam ! :cool2: :mrgreen:
rozno

Post numer:#4  Postprzez Arczi » 9 cze 2007, o 15:30

o kosztach juz moge powiedziec ..
kupiłem 325i z silnikiem w bdb stanie za 900zł .. gość pustak nie wiedział co sprzedaje lub poprpstu potrzebował kasy .. buda w złym stanie .. ogolnie auto zniszczone

Ze sprzedazy gratów z tego samochodu wyjde prawie na 0 ... sprzedaz mojego silnika to bedzie juz zarobek ..

Jakie efekty pokaze w przyszłym tygodniu ..
Arczi

Post numer:#5  Postprzez misHa » 10 cze 2007, o 10:19

Ooo Arczi, widzę że niezłe interesy robisz :)

Sam przekładasz czy oddajesz gdzieś autko ?
Jak sam to może jakaś fotorelacja :wink:
misHa

Post numer:#6  Postprzez Arczi » 10 cze 2007, o 18:55

nieno oddaje do mechanika koszt przełożenia to 400zł

niechce nic popaprac za bardzo ubustwiam m20b25 w e30 zebym miał cos spaprac mam swojego mechanika, choc wszystko robie sam z kolegą to takie rzeczy to nie zabawa, po za tym niemam wysiegnika ... a bez tego jest duzy problem bo silnik swoje wazy ... beda zdjecia przez i po włozeniu silnika .. bedzie pokazana roznica wszystko bedzie opisane ... ale to w przyszłym tygodniu
Arczi

Powrót do Mechanika & Części