[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Demontaż lotki czy wymiana klapy?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Demontaż lotki czy wymiana klapy?

Post numer:#1  Postprzez luzi » 28 maja 2008, o 00:18

Witam
W swojej e30 posiadam lotkę ori na tylnej klapie.Wolałbym żeby jej nie było,jak się ją ściąga? Zostaną dziury czy jest na kleju? Jeżeli zostaną dziury to ile by kosztowało zrobienie ich żeby znikły,czy może wymienić klapę na taką bez lotki? Jeżeli znalazłbym w takim samym kolorze jak moja to odcień pewnie i tak by się różnił?czyli odrazu szukać obojętne jaki kolor i przemalować w kolor mojej e30?
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez ZTJ » 28 maja 2008, o 00:25

Dziury zostaną. Lepiej poszukać klapy w takim samym kolorze, albo polakierować inną moim zdaniem.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Vitek Słupsk » 28 maja 2008, o 09:13

dokładnie, lotka jest przykręcana i pozostają po niej dziurki, raz mój kolega tak zrobił że zdemontował ją i blacharz mu to jakoś tam załatał i pomalował, po pond roku w miejscu gdzie były te otwory wyszły bąble, więc nie wiem czy jest sens coś tam kombinować. najlepiej drugą klapę załatwiać bez i malować.
Vitek Słupsk

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo