[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Wysoko sprzęgło bierze

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Wysoko sprzęgło bierze

Post numer:#1  Postprzez arkadio666 » 12 cze 2007, o 23:06

Co należy zrobić aby pedał sprzęgła trochę niżej łapał? U mnie bierze jak pedał jest prawie u samej góry. Dzięki za odpowiedź.
arkadio666

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 13 cze 2007, o 06:30

nie stety nie ma zednej regulacji ( hydraulika ) jest to automatycznie ustawiane i chyba tak ma być .
moim zdaniem jedynym wyjściem jest ingerencja w wysprzęglik i założenie dłuższego tego pręta w wysprzegliku ale nigdy nie słyszałem zeby ktos to trenował i jakie efekty osiągnął :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Globi » 13 cze 2007, o 11:11

u nie tez wysoko brało i z mojego doświadczenia mogę powiedzieć ze sie kończy a co do wysprzeglika to jest nowy wiec jak wysoko bierze to sie kończy. Pozdrawiam
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Lord Lukasz » 14 cze 2007, o 09:24

możesz spróbowac odpowietrzyć, na wysprzęgliniku jest odpowietrznik, jeśli to nie pomoże to sprzęgiełko do wymiany. Pozatym to chyba plus że nie ma linki, wysprzęglin psuje sie bardzo żadko, ja mój wymieniałem 2 lata tamu a stary to był jeszcze oryginał BMW i poza wysprzęglinikiem nic sie tam nie psuje, nie czeba regulowac cochwile i linki sie nie urywają
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#5  Postprzez arkadio666 » 14 cze 2007, o 17:15

Już jest ok. Wystarczyło odpowietrzyć.
arkadio666

Powrót do Mechanika & Części