[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

zimering

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

zimering

Post numer:#1  Postprzez kubex » 14 cze 2007, o 21:39

koledzy ile kosztuje zimering do m40b18?
kubex

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 14 cze 2007, o 22:57

a konkretniej prosimy bo w silniku to zarczej nie jest jeden
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez kubex » 14 cze 2007, o 23:17

:) no wlasnie tu sie pojawia moja niewiedza mam wyciek z pod uszczelki wałku rozrzadu . i jeszcze jedno jakie mogą byc konsekwencje za mocno naciągniętego paska rozrządu? pozdro
kubex

Post numer:#4  Postprzez Strzelba » 14 cze 2007, o 23:22

no to jak na moj chlopski rozum lepiej zrobic rozrzad i przy tym wymienic zimering na wale bo moze ci pasek przeskoczyc jak olej sie na niego dostanie a z drugiej strony jak za mocno naciagniety jest to wiadomo peknie i po silniku
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!

Strzelba
Administrator

Post numer:#5  Postprzez kubex » 14 cze 2007, o 23:27

no wlasnie i odaj terae az auto do naprawy silnik po remoncie i takie coś!!!! rozrząd był wymieniony ale powinni wymienic simeroing ale chyba w ch... przycieli. stad mi trzeszczy pod maska mam nadzieje ze nie bedzie walek do wymiany. :cho:
kubex

Post numer:#6  Postprzez Strzelba » 15 cze 2007, o 00:22

to jedz do mechaniorow co robili i niech poprawiaja

Strzelba
Administrator

Post numer:#7  Postprzez Lord Lukasz » 15 cze 2007, o 08:52

Każdy konkretny warszta da gwarancje na rozrzad tylko wtedy jak zostaną wymienione wszyskie simeringi na wale korbowym, na wałku rozrządu i w niektórych przypadkach na kole od aparatu zapłonowego. Jeśli klient zażyczy sobie samą wymiane paska bez wymiany simeringów nie dostaje gwarancji i podpisuje na karcie że na jego odpowiedzielność warsztat nie wymienia simeringów

W VW np. wymienia sie też koło zębate na wale korbowym łącznie ze śróbą. Przy takiej wymianie klient dostaje gwarancje od warsztatu na przebieg 60 lub 80tyś w zależności od silnika, tak bynajmnij jest u mnie i tak chyba powinno być wszedzie
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#8  Postprzez kubex » 15 cze 2007, o 15:20

dzisiaj zawiozlem Bunie i niechetnie ja zostawilem powiedzialem ze spartaczyli. Lordzie Łukaszu:) ja mialem kapitalke silnika wiec powinno byc zrobione wszystko jak nalezy wraz z simeringiem!!! w rozrzadzie zostal tylko stary walek ktory byl w dobrym stanie reszta napinacze rolki i paski wymienione
kubex

Powrót do Mechanika & Części