[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

magnetyzery

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

magnetyzery

Post numer:#1  Postprzez driver30 » 16 cze 2007, o 13:49

Witajcie. Ma ktoś może założone w swojej bmce magnetyzery? Daje to coś? Mam silniczek 1.8 m10 88r. Prosze o jakieś wypowiedzi.( POZDRAWIAM
driver30

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 16 cze 2007, o 14:10

z tego co kiedys czytalem to magnatyzer dobry to jest koszt kilku setek a takie badziewie co sprzdaja u nas w sklepach to o kant ..... potluc
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#3  Postprzez ZTJ » 16 cze 2007, o 19:45

Gdyby magnetyzery były rzeczywiście cos warte, to producenci montowali by je seryjnie w autach. Miałem przed oczami test magnetyzera Maksor, czyli z najwyższej półki cenowej, zamontowanego w kilku autach. Badania na hamowni dały jednoznaczny wynik- zero przyrostu mocy.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Strzelba » 16 cze 2007, o 22:21

ZTJ napisał(a):wynik- zero przyrostu mocy.

z tego co wiem moze sie myle magnetyzer nie ma dodawac mocy tylko zmniejszyc spalanie przez lepsze ulozenie czegos tam w paliwie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#5  Postprzez ZTJ » 16 cze 2007, o 23:00

strzelba napisał(a):z tego co wiem moze sie myle magnetyzer nie ma dodawac mocy tylko zmniejszyc spalanie przez lepsze ulozenie czegos tam w paliwie

Producenci tych wynalazków zawsze obiecują wzrost mocy i spadek spalania w tych samych proporcjach :)
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

magnetyzery

Post numer:#6  Postprzez gregduce » 17 cze 2007, o 10:23

Obrazek

Ja założyłęm tydzień temu do takiej właśnie bmki z m10 1,8,czekam na efekty tzn.elastyczność,około 15% zmiejszenie zużycia paliwa ale pierwsze efekty pojawiają się po około 2000km na magnetyzerach.Magnetyzery montuje się tylko do silników z dużym przebiegiem-mój ma 200tys- a nie do nowych.Cena 50zł za magnetyzery nawet przy braku jakichkolwiek efektów jest do przełknięcia i warto zaryzykować.
gregduce

Post numer:#7  Postprzez marcin » 17 cze 2007, o 14:57

witajcie mam ten badziew od ponad pol roku i nie zauważylem spadku spalania itd.malo tego wygląda strasznie, psuje mi wygląd pięknego silnika , zaraz widac ze nie z tej bajki!
marcin

Post numer:#8  Postprzez driver30 » 17 cze 2007, o 15:22

Wiec po waszych wypowiedziach raczej nie zdecyduje sie na ten eksperyment. Wielkie dzieki :D
driver30

Post numer:#9  Postprzez vinex00 » 18 cze 2007, o 17:41

driver30 napisał(a):Wiec po waszych wypowiedziach raczej nie zdecyduje sie na ten eksperyment. Wielkie dzieki

tak, nie decyduj się :nienie: szkoda tylko kasy :exc:

[ Dodano: 18-06-2007, 17:43 ]
p.s. kup sobie nowe dywaniki do autka za tą kase, lepiej na tym wyjdziesz :P
vinex00

Post numer:#10  Postprzez PaWeLeK_E30 » 18 cze 2007, o 17:55

Kiedyś szukałem pozytywnych informacji na temat magnetyzerów i nic konkretnego nie znalazłem. Dowiedziałem się za to, że są to magiczne magnesy :D (tzn. jakiś tam magnes słabszy lub mocniejszy w plastikowej czy jakiejś tam oprawce)
Rozumiem też tych nielicznych którzy zapłacili dużo kasy i twierdzą że to działa. Jak ja bym tyle wydał i powiedział o tym znajomym, to później przed nimi też bym się tłumaczył, że działa, że nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto :D
Dla mnie to ściema, może jeszcze przełknę argument że coś tam układa w paliwie, ale magnetyzer powietrza? Poukłada mi cząsteczki tlenu, które lepiej zostaną wdmuchnięte do cylindra?
Tłumaczenie ze daje efekty po 2000km, jest jak najbardziej logiczne. Trzeba mieć czas żeby zapomnieć ile się zapłaciło. Dla normalnego użytkownika to miesiąc lub dwa jazdy samochodzikiem i już na koncie będzie następna wypłata :D
Jak ktoś chce zaoszczędzić na paliwie to niech zmieni styl jazdy, albo się przesiądzie na rower :D

To takie moje zdanie - na podstawie informacji, które znalazłem w necie i mojego rozumowania.
Jeżeli komuś magnetyzer działa, to na prawdę zazdroszczę i gratuluję :cool2:

Pozdrowionka
PaWeLeK_E30

Post numer:#11  Postprzez gregduce » 27 cze 2007, o 22:31

MOże te magnetyzery nie działają ale 370 km na 25 litrach benzyny z czego 230 na trasie reszta w korkach w mieście mnie zadawala i już mi się te 50 zł zwróciło z magnetyzerów.Jeżdzę tak samo jak przed założeniem: trasa 90 - 110, miasto delikatnie bez szaleństwa ale w Gdyni na jedynce 15 min się zdarza.Pozdrawiam.
gregduce

Post numer:#12  Postprzez SerekBMWE30 » 1 lip 2007, o 09:11

Ja mam ten szajs założony od prawie roku i szczeże niewidać różnicy, ktoś poprostu otworzył biznesa i trzepie lody na tandecie wciskając ludziom kit
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Powrót do Mechanika & Części