Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
a jak nie pompa to najprawdopodobniej termostat
ja tak miałem jak jeździłem powoli wszystko było git jak dałem po garach to zaraz sie przegrzewała wymieniłem termostat i miałem po kłopocie ( do wymiany termostatu jak było cieplej musiałem jeździć z włączonym ogrzewaniem na fula 
PaWeLeK_E30 napisał(a):jackx-36 napisał(a):nic po za kluczem 32 nie potrzeba do wymiany wiska
u mnie to chyba chłodnicę muszę demontować![]()
innych pomysłów nie mam
[url=http://images25.fotosik.pl/2/664ea07c72c2d6d0m.jpg]Obrazek[/URL]
)bo wątpie zeby w serwisie zrzucali chłodnice i wymieniali płyn przy zmianie wiska

. żeby z góry poluzować chłodnice, byle na wężach się trzymało, może jakoś się dojdzie do śruby 
jackx-36 napisał(a):PaWeLeK_E30 no faktycznie masz troszke mało miejsca ale moze by wystarczyło poluzowac na mocowaniach ( trenowałes juz może manewr zdejmowania wiska)bo wątpie zeby w serwisie zrzucali chłodnice i wymieniali płyn przy zmianie wiska
![]()
abrover a po co masz sie gimnastykowac z grzechotakmi i odkręcac wiatrak od wiska jak jest jeszcze zamocowane , najpierw odkręca sie wiska a po tem wiatrak od wiska, łatwiej , prościej i wygodniej no i bez gimnastyki przy chłodnicy
kaczy-k9 napisał(a):Podepnę się pod ten temat bo też mam problem z chłodzeniem. Prawdopodobnie to wiskoza ale chcę wiedzieć na 100%. Otóż grzeje mi sie silnik w korkach, to jedyny objaw. Jak sprawdzić czy jest ono sprawne czy nie? I jeśli nie to czy łatwo je samemu wymienić? Czytałem w mądrej książce o E30 że trzeba jakieś śrubki dynamometrem dokręcać, trzeba być aż tak skrupulatnym? Jeśli trzeba będzie to kupię dynamometr nawet jeśli nie będzie za drogi. I czy kupując wisko, na co zwrócić uwagę, mam na myśli nowe, czy lepiej od jakiegoś konkretnego producenta, jakiego??
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości