[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Czy ktos Wymienial Silenblok belki tylnej ??

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Czy ktos Wymienial Silenblok belki tylnej ??

Post numer:#1  Postprzez Makaveli » 21 cze 2007, o 16:18

Witam wszystkich teraz malo przebywam na forum bo ciesze sie jazda moja nowa e30 :mrgreen: ale musze wnia wlozyc duzo serca i co za tym idzie pieniedzy :( ale tak jak w temacie czy ktos wymienial silenblok w belce tylnej lub ramie szczatkowej :?: ?? Pozdrawiam :mrgreen:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
https://petroholix.com/index.php
Odzież dla e30'stkowiczów i fanów klasycznego Motorsportu
Makaveli
Moderator

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20b25
Instalacja LPG: NIE
Silnik: MxxBxx

Post numer:#2  Postprzez evil » 21 cze 2007, o 16:23

no a jaki masz z tym problem? jest trochę rozkręcania, fakt, ale dla poprawnego prowadzenia, zachowania się auta i komfortu - warto.
mam takie, mogę sprzedać.
evil

Post numer:#3  Postprzez wojtass » 21 cze 2007, o 17:34

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Może taki przyrząd, osobiście wymieniałem je bez tego za pomocą opalarki i łyżki monterskiej,
rozgrzałem belkę i łyżką ostrożnie wysuwałem je za dolny kołnierz. Wsuwa się je dosyć łatwo ale z przyrządem zrobionym z kawałka większej śruby jest bajka.
wojtass

Post numer:#4  Postprzez PaWeLeK_E30 » 21 cze 2007, o 19:51

Ja się przymierzam do wymiany :D (już pół roku), gumy leżą w garażu, ale nie chce mi się z tym babrać.
No i tak jak na obrazkach powyżej mam zamiar zrobić taki przyrząd, ale czasu brakuje no i chęci :D Jak bym wiedział że gładko pójdzie to bym wymienił i jakieś fotki porobił, ale znając życie, to na pewno będzie jakiś problem :D
PaWeLeK_E30

Post numer:#5  Postprzez Lord Lukasz » 22 cze 2007, o 11:48

Ja wymieniałem ale miałem belke ba zewnątrz i prase pod ręką więc z wyciągnięciem i włożeniem nie miałem żadnego problemu
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Silnik: M54B30

Post numer:#6  Postprzez Makaveli » 22 cze 2007, o 20:29

Wielkie dziki koledzy :mrgreen: Musze chyba sam sie za to zabrac bo w warsztacie krzykneli mi 500 lub ponad za robocizne !! :mad2: A musze wymienic bo wczesniejszy wlasciciel mial niekontrolowany drift :D Pozdrawiam jak bede to wymienial sam to zrobie fotki :mrgreen:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
Makaveli
Moderator

Post numer:#7  Postprzez jackx-36 » 22 cze 2007, o 20:57

Makaveli przyjedż do wa-wy tu za robote to chyba biora ze 100 :mrgreen:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#8  Postprzez beryl » 23 cze 2007, o 01:36

jackx-36 napisał(a):Makaveli przyjedż do wa-wy tu za robote to chyba biora ze 100 :mrgreen:

gdzie w wawie to robią za 100, może w baur?
beryl

Post numer:#9  Postprzez Arczi » 23 cze 2007, o 08:16

ja kubie poleciłem swojego mechanika ... ale kuba woli jezdzic do jakiegos cfaniaka .. ktory zreszta kiedys o mało odemnie wpie*** nie dostał ... za wymiane przewodów przy przełaczniku świateł mijania chciał 300zł a było to jakies 3 lata temu ... pojechałem w 2 samochody, zabrałem fure i tyle ...

Kuba jakbys sie chociaz raz w zyciu posłuchał gdzie jezdzic to bys dobrze zrobił ... ale wolisz jezdzic tam gdzie jezdzi lekarz z Płocka co ma m3 e36 i kupe kaski ... widocznie jemu nie zalezy na hajsie i chce bulic .. trzeba przyznac ze ten mechanika zrobi wszystko .. czesto to czego inni mechanicy nie ruszą .. ale ceny ma zabójcze .. warsztat ma jak nie jeden garaz .. a ceny wyzsze niz ASO BMW

Tyle mojej opini ...

Ten patent z www.e30.de znam .. tam sa jeszcze jakies dane i opisy ale niestety nieznam niemieckiego :duh: widac przyzad nie jest ciezki w wykonaniu .. trzeba kiedys taki zrobic przeciez te gumy tylnej belki powinno sie wymieniac dosc czesto w naszych warunkach :mad2:
Arczi

Post numer:#10  Postprzez jackx-36 » 23 cze 2007, o 10:14

beryl napisał(a):gdzie w wawie to robią za 100, może w baur?

byc może Baurowy warsztat tez :mrgreen:

bardziej znany w wa-wie warsztat Marcina ( nie jest to ASO a Baur u niego pracował i część mechaników Baurowych też :lol: ) coś ok.150zł za całość + oczywiście graty :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#11  Postprzez Makaveli » 23 cze 2007, o 11:27

No Musze posluchac Mojego drogiego kolegi Arcziego i dac to do zrobienia czlowiekowi ktorego poleci lub zrobimy to w 3 :mrgreen: Dzieki za pomoc :not:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
Makaveli
Moderator

Post numer:#12  Postprzez Arczi » 23 cze 2007, o 13:53

Baura znam osobiscie .. jego warsztat jest profi i miesci sie w Warszawie a jak wiadomo ceny w Warszawie sa wyzsze szczegolnie jesli chodzi o mechaników ... ten gość z Płocka poczuł sie chyba juz kompletnie w UE i rzuca cenami z niemiec ... no ale w sumie niemieckie auto do niego zajechało ...

Widzisz Kuba odpowiedz narzuca sie sama .. w profesjonalnym warsztacie w Warszawie gdzie pracuje kilka osob i wie o BMW wszystko ... szczegolnie o e30 ( Baur sam ma e30-tke ) .. chca 150zł ... a pajac spod strzechy z Płocka chce 500 :jawdrop:

Ale to jest cfaniak jak ci juz mowiłem ... zobaczył w sumie młoda osobe w miare ładnym i dość nieoszczednym aucie ... to pomyslał ... znalazłem jelenia :|

Jak mi to powiedziałes myslałem ze sie poszcze ze smiechu, ale myslałem ze bedziesz cos jeszcze robił.
Arczi

Post numer:#13  Postprzez Makaveli » 23 cze 2007, o 17:34

To byl ostani wypad do tego mechanika :mrgreen: Czas zaoszczedzic troszke gotowki i zabrac sie za wymiane silenblokow :mrgreen: Cene dal nieziemska :mad2: Dobrze ze dowiedzialem sie ile faktycznie koszt takej naprawy moze wyniesc :duh:
E30 Meeitng Poland
E30 Meeting Poland XIII.
Makaveli
Moderator

Post numer:#14  Postprzez matuka » 29 cze 2007, o 23:46

A gdzie mieści się ten warsztat?I czy ktoś może wie coś o warsztacie w Łomiankach?
matuka

Post numer:#15  Postprzez jackx-36 » 30 cze 2007, o 07:55

matuka chodzi Ci o warsztat Bura czy Marcina ?
Baur - nie mam adresu tylko telefon (661-496-167) Baur i jego mechanicy pracowali kiedyś u Marcina :)
Marcin - ul . Rzemieślników od Łodygowej (604-941-941) do Marcina osobiście jeżdze i jest :cool2:

niech Cie reka boska broni jechac do tego warsztatu w łomiankach ( pewnie myslisz tym co jest przy samej trasie gdańskiej na skrzyzowaniu :nienie: )
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Mechanika & Części