Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.
Dodaj BMW-e30.PL do wyjątków w programie blokującym reklamy!
strzelba napisał(a):swoja droga jestem ciekawy co tam sie jeszcze przytrafi w twoim silniku
z pobliskiego rowu, ale nie chciał odpalić, pomęczyłem go trochę - padł aku (styczeń - zimno) zatrzymał się jakiś dobry człowiek, dał prądu, silnik zakasłał, kichnął i odpalił! tego dnia zrobiłem jeszcze 700km, odpowietrzałem z 15x, okazało się, że jednak nie uszczelka a zawieszony termostat (zamknął się podczas jazdy) Całe szczęście, że w porę się zorientowałem, bo mogłoby skończyć się zatarciem motoru.
Lord Lukasz napisał(a):Przy takim przebiegu zdzwiwisz sie za kilka tysięcy chyba że naprawde masz silnik igła ale bocian jako nowy nawet nie był w stanie igła,
Lord Lukasz napisał(a):pozatym czy auto chodzi równo czy nie to nie zależne jest od oleju :wink: :wink: :wink:
Lord Lukasz napisał(a):Jak już to zrobiles to po przebiegu 200-300 km sprawdz sobie ciśnienie w układzie smarowania, ciśnienie w cylindrach itp. wg. mnie początkowo będzie ok a potem jak olej sie troche zużyje zacznie sie klepania, wsysanie oleju itp.
Lord Lukasz napisał(a):Pozatym zależy jak długo auto chodziło na półsyntetyku, ale co by nie było te mity o tym że nie przechodzi sie na żadszy olej wymyślają ludzie którzy o olejach i silnikach wiedzą bardzo dużo
nie czytam gazet typu auto świat itp. tylko rozmawiam z przedstawicielami różnych producentów olejów i od nich dowiesz sie takich rzeczy których nie napisza w gazecie, interesem każdego sprzedawcy było by namawianie na zmiane oleju z minerałki na półsyntetyk albo syntetyk bo wiadomo jaka jest różnica w cenie ale skoro nikt tego nie zaleca to widocznie coś w tym jest, oby tobie sie udało, ja widziałem sporo aut w których taka zmiana nie wyszła na dobreLord Lukasz napisał(a):ja widziałem sporo aut w których taka zmiana nie wyszła na dobre
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości