Jest dokładnie tak jak pisze
jackx-36.
Ale aby się dowiedzieć w czym tkwi problem to najprościej jest zdjąć zupełnie ten plastik z dyszami i potem nacisnąć przycisk od spryskiwania szyby tylnej.
Jeżeli zobaczysz w lusterku wstecznym strugę wody taką na ok 1 metr, to znaczy że masz tylko zapchane dysze, a poza tym jest ok.
Natomiast jeżeli nic nie poleci to będzie znaczyło, że problem jest z przewodem, brakiem płynu w zbiorniczku, lub w ostateczności masz nieszczelną pompkę od spryskiwaczy i nie podaje ciśnienia.
Pompkę sprawdzisz przez rozłączenie przewodu tuż za nią i przez lekkie zatkanie palcem wylotu podczas włączenia spryskiwaczy (oczywiście łatwiej jest to wykonać korzystając z pomocy drugiej osoby

i należy uważać aby sobie nie zalać bagażnika).
Natomiast gdybyś miał przerwaną rurkę gdzieś "po drodze" to uciekający płyn gdzieś Ci się powinien pokazać, np. mokra podsufitka, płyn wyciekający z tylnej klapy i inne.
Ja miałem przełamany wężyk na zawiasie i płyn wyciekał przez plastiki i podsufitkę na roletę bagażnika i z początku podejrzewałem, że mam nieszczelną uszczelkę bagażnika, tak że przecieka podczas mycia lub deszczu
Pozdrawiam