[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Tapicerka przednich siedze?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Tapicerka przednich siedzeń

Post numer:#1  Postprzez leon10061 » 28 sie 2008, o 09:31

Witam wszystkich
chciałem Was prosić o poradę, może ktoś to już przerabiał? Potrzebuję zdjąć tył "plecy" przednich foteli aby przestawić oparcie fotela gdyż przeskoczyło mi o jeden ząb i teraz jest krzywo co powoduje ból pleców:-<.

Dzięki za rady
leon10061
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez Paul » 28 sie 2008, o 11:01

Domyślam się że masz na myśli sportsitze bo inne chyba nie miały pleców.

A więc

1 Odkręcasz dwie śruby które są na samym dole po prawej i lewej stronie "pleców" (skierowane są w górę)
2 Potem wyciągasz plastik którym przewracasz fotel ( jeżeli masz coupe/cabrio) jest on po prostu wepchnięty ale dość mocno więc trochę czymś podważysz z wyczuciem i wyjdzie.
3 na samym końcu wyciągasz plecy - robisz to łapiąc za dół i popychając w górę - one są wepchnięte na takie metalowe zatrzaski - wyjdą bez kłopotu ale tylko w popychane w górę.

To by było na tyle :)

W zasadzie chyba dobre by było gdybyś odkręcił cały fotel - będzie Ci o wiele wygodniej to wszytko zrobić. A samo odkręcenie go to 4 śruby i minuta roboty, no i nie zapomnij wyciągnąć wtyczki od ogrzewania jeśli masz.
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez marcin77 » 28 sie 2008, o 22:39

Paul napisał(a):Domyślam się że masz na myśli sportsitze bo inne chyba nie miały pleców

Wszystkie fotele mają "plecy". Żeby się dostać do tych śrubek proponuję na max pochylić fikoł do przodu, inaczej ciężko je wykręcić.
marcin77
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#4  Postprzez leon10061 » 28 sie 2008, o 22:54

Dzięki Paul i Marcin77 za rade co prawda wykręcałem już kiedyś fotele i je rozkładałem do przesmarowania, a nie kładłem ich do przodu dzięki za podpowiedzi. A fotele mam podgrzewane w skórze zwykłe a plecy to tzw tył jak Marcin77 zauważył :D Dzięki koledzy :cool2:
leon10061
Uczeń

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo