[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Piaskowanie karoserii-czy warto?

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Piaskowanie karoserii-czy warto?

Post numer:#1  Postprzez Marekb76 » 11 wrz 2008, o 16:19

Czy warto,robiąc samochód dla siebie pisakować karoserię.Jakie są koszta i czy warto by było ocynkować karoserię?
Marekb76
Stażysta

Moje BMW: 318
Nadwozie: Touring
Silnik: M10B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#2  Postprzez Maxis300 » 11 wrz 2008, o 20:28

witam... sadze ze taka zabawa wyniosła by ok 8-10k pln... samo ocynkowanie w dobrym zakladzie to koszt ok 4-5tys, potem malowanie, wymiana zurzytych czesci ( Wkoncu to nie nowy samochód i zawsze cos moze sie urwac przy rozbiórce :duh: ) i sie nazbiera :D :tan:

Ale tak odnowione e30 jeszcze by pewnie nas przezyło i nie jednemu by opadła kopara na jej widok :tun:
Maxis300

Post numer:#3  Postprzez orzel811 » 12 wrz 2008, o 09:48

no to tak ocynkowanie auta 5 tyś, malowanie jego kolejne 5-6 tyś. piaskowanie to nie wiem ile mogło by kosztować ale sadze ze coś ok 1000 zł. to już tutaj masz 12 tyś. a do tego dolicz jakieś części blacharskie typu np. progi itp. tak wiec sadze ze sama blacharka by cie wyniosła coś ok 13 tyś...

sądzę że to ciekawy pomysł jednak że bardzo kosztowny, ale oczywiście popieram takie coś :D
pozdro
orzel811

Post numer:#4  Postprzez Strzelba » 12 wrz 2008, o 10:37

ja uwazam ze jescze jest za wczesnie na takie rzeczy w stosunku do e30 jest jeszcze za mloda na takie zabiegi
ale jak sie kiedys dowiadywalem w firmie co robi renowacje to wycenki moja na min 15tys ale powiedzieli ze w 20tys powinienem sie zmiescic ale to zalezy na jakich czesciach bym chcial skladac czy orgi. czy nie
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#5  Postprzez rpautosport » 13 wrz 2008, o 01:20

Lepije sprzedać truposza, a za ewentualnie władowane w niego pieniądze kupić jakąś igłę z zachodu. No chyba, że masz na myśli M3 E30, wtedy nie ma co żałować grosza, nur Oryginal BMW Teile :)
rpautosport

Post numer:#6  Postprzez Stammek » 13 wrz 2008, o 01:37

rpautosport napisał(a):Lepije sprzedać truposza, a za ewentualnie władowane w niego pieniądze kupić jakąś igłę z zachodu.

A co to za przyjemnośc kupić gotowe auto...lepiej ocalić kolejne e30 od złomowania i miec z tego wielką radoche przy okazji :D
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Kolejne BMW: vwt4
Nadwozie: Touring

Post numer:#7  Postprzez Arczi e30 » 13 wrz 2008, o 08:50

a o jaki model BMW e30 chodzi ... może o M3 :mrgreen:

żadnego innego nie warto :nienie: chyba że spisz na pieniądzach a ze swoim autem wziełeś ślub :lol:
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo