[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

utopiona E30 POMOCY!!!

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

utopiona E30 POMOCY!!!

Post numer:#1  Postprzez michaś » 16 sie 2008, o 09:23

miałem po kostki wode w środku, powiedzcie jak to skutecznie wysuszyć
michaś

Post numer:#2  Postprzez DavMc » 16 sie 2008, o 09:56

ja bym wywalił fotele i obudowy tunela środkowego, a po tym
wyciągnął całą wykładzinę na zewnątrz i niech stoi 3 dni na słońcu
a to co pod wykładziną to jedynie jakimiś szmatami powycierać i zostawić pootwierane auto na słońcu żeby parowała ta wilgoć.
DavMc
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez luzi » 16 sie 2008, o 10:32

jak już ściągniesz dywan to w tych miejscach gdzie masz jakąś korozję albo są na nią najbardziej narażone popsikaj wd-40 albo coś takiego bo to też usuwa wodę
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#4  Postprzez Strzelba » 16 sie 2008, o 10:42

tak jak mowi DavMc wywal dywany bo sa na grubej gompce i zwroc uwage na maty wygluszajace co sa pod wykladzina (przyklejone do blachy) bo pod nie woda sie napewno dostala
i sprawdz ile jest wody w progach bo tam tez napewno sie dostala
a jak juz powysycha to kup sobie wosk do profili zamknietych i wcisnij go gdzie sie da on wypiera wode
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#5  Postprzez matisik » 16 sie 2008, o 11:40

szyber dachu nie zamknąłeś? :D beka :p fotele schną zamkniete w pokoju ok. 24h :) najgorzej bedzie z wykladziną, jak sie ja wyciagnie ciezko potem spasowac
matisik

Post numer:#6  Postprzez kresek » 16 sie 2008, o 16:32

Przy okazji wyciagnietego dywanu proponowalbym od razu kupic dobry plyn do dywanow i dobrze wyplukal go karscherem zeby usunac ta wode co stala zeby pozniej nie smierdzialo a od razu bedzie ladniejsza :D
kresek

Post numer:#7  Postprzez michaś » 17 sie 2008, o 08:31

mam też taki pomysł zeby ją wstawic do pieca na dzien na przykład. mam w pracy piec do którego prawdopodobnie zmieści sie, ustawić jakąś temperature bezpieczną ale niech bedzie cały czas obieg i niech postoi jedną noć albo coś takiego. załamała mnie ta jazda całkiem. nagle akwarium w e30... masakra
michaś

Post numer:#8  Postprzez Arczi e30 » 17 sie 2008, o 08:36

bez wywalenia wszystkiego napewno nie wysuszysz .. fotel sobie mozesz przykrecic i jezdzic .. a gąpka i wykładziny myszą porządnie wyschnąć .. po za rok podłogi nie bedziesz miał ..
Obrazek
Gites majonez :D
Arczi e30
Profesor

Moje BMW: 32xx
Nadwozie: Sedan
Silnik: mxxbxx

Post numer:#9  Postprzez czort e34 » 17 sie 2008, o 10:36

lepiej niech wolniej schnie na powietrzu. woda to pikus ostatnio wylalo mi sie 5 l. ropy w bagazniku :shock:
czort e34

Post numer:#10  Postprzez kresek » 17 sie 2008, o 12:14

Dokladnie lepiej na powietrzu bo z temperaturka bedzie dzialac powietrze. A ono wyciagnie wszystko. Mi schla w domu 4 dni. Ale to zima i nie bylo sensu wystawiac na dwor :cry:
kresek

Post numer:#11  Postprzez michaś » 17 sie 2008, o 15:15

juz czuć powoli wilgoć w samochodzie. jutro bede w pracy to zdejme to i zostawie tam te wykładziny niech sie w jakims piecy wygrzeją. a fotele i tak zmienie wiec pies... jeszcze inny problem to jest taki ze coś skrzynia zaczyna stawiać opory przy jedynce i dwójce. silnik i tak chce zmienic ale jeszcze torche chciałbym zeby pożył bo pieniądze zbieram narazie
michaś

Post numer:#12  Postprzez neophyte » 17 sie 2008, o 21:17

co do skrzyni to może oleju ubywa albo synchronizatory zaczynają padać...
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#13  Postprzez michaś » 19 sie 2008, o 00:17

dzisiaj wyjąłem wykładzine podłogową, nasiąknięta był na maxa. sporo musiałem sie namęczyć zeby ją wyjąć wiec boje sie pomyśleć co bedzie z włożeniem jej...:/ ale musze sie pochwalić ze podłoga jest miodzio, w dwóch miejscach po stronie kierowcy są bardzo małe rdzawe kropeczki nad którymi popracuje, i w miejscu gdzie jest ten dziwny spaw mocowania pedała gazu ale to chyba standart w każdym samochodzie bo juz w wielu to widziałem. teraz zostaje sprawa jak ogarnąć progi zeby w nich nie stała woda bo przyniesie to wiadomy skutek. tym bardziej ze chce we wrześniu oddać do blacharza i lakiernika samochod
michaś

Post numer:#14  Postprzez zupa221 » 23 wrz 2008, o 18:29

Powiedzie mi w jaki sposób zbiera mi sie woda w bagazniku, a dokłdniej w miejscach na lewarek do podnoszenia i z drugiej strony tez.Skąd??? moze z szyberdachem mam cos nie tak. pomóżcie...
zupa221

Post numer:#15  Postprzez Antonio » 24 wrz 2008, o 00:15

zupa221 napisał(a):Powiedzie mi w jaki sposób zbiera mi sie woda w bagazniku, a dokłdniej w miejscach na lewarek do podnoszenia i z drugiej strony tez.Skąd??? moze z szyberdachem mam cos nie tak. pomóżcie...
Przez lampy, sprawdz uszczelki czy dobrze leza i czy nie sa uszkodzone albo sparciale.
Antonio

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo