[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Sprężyny JAMEX

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Sprężyny JAMEX

Post numer:#1  Postprzez piotrekxxl » 4 sty 2007, o 17:57

Jak w temacie mam pytanko o sprężyny firmy JAMEX.

Muszę wymienić tylne sprężyny i mam okazję kupić nowe tej firmy standardowe(74 zł za szt).

Czy ktoś z Was miał do czynienia z takimi :?:

A jak nie to co polecacie :?:
piotrekxxl

Post numer:#2  Postprzez evil » 5 sty 2007, o 14:52

a nie lepiej Weitec?
jakoś do Jamex nie mam przekonania...
evil

Post numer:#3  Postprzez Strzelba » 7 sty 2007, o 00:01

pierwsze slysze o takiej firmie
ja raczej bym sie pokusil na cos bardziej znanego
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Sprężyny

Post numer:#4  Postprzez fazer_deluxe » 8 sty 2007, o 01:10

Kolega do swojego Cabrio założył JAMEX-y i dosyć szybko je zdjął, ale to raczej ze względu na to, że samochód był za nisko. Z tego, co też czytałem na innych forach, jak szukałem sprężyn do swojej 318 to spotykałem się dosyć często ze stwierdzeniem, że Jamex-y mają słabą trwałość. Osobiście wybrałem sprężyny VOGTLAND-a (troszeczkę obniżające) i jak na razie już rok śmigam i jestem bardzo zadowolony :lol:
fazer_deluxe

Post numer:#5  Postprzez wojtass » 12 sty 2007, o 16:31

Witam.
Co do sprężyn to mogę powiedzieć że weitec to dobra firma, miałem poprzednią E30-tkę na takim właśnie kompletnym zawieszeni i było bardzo dobre usztywniało auto ale nie do przesady obniżenie 20/00 lub 40/20 nie pamiętam dokładnie. Obecnie w aucie mam nowe sprężynki H&R czerwone 40/20,poprzednie także H&R(niebieskie) trzeba było wymienić bo za nisko przysiadły i auto ciągało wszystkim po ziemi zwłaszcza misą. Teraz do szczęścia brakuje tylko kompletu amortyzatorów i mam dylemat czy kupować nowe typu GT Cupline czy takie tam wynalazki czy kupić używane bilsteiny.
Pozdrawiam Wojtek.
wojtass

Post numer:#6  Postprzez evil » 12 sty 2007, o 17:03

wojtass napisał(a):kupować nowe typu GT Cupline czy takie tam wynalazki

zapomnij, lepiej kup Weitec'a, w komplecie ze sprężynami są niedrogie.
evil

Post numer:#7  Postprzez Arczi » 21 sty 2007, o 18:27

ja posiadam białe sprezyny Jamex -60/40mm jesli chodzi o wyrob nie mam nic do zarzucenia sprezynki spisuja sie bardzo dobrze .. kupno seryjnych raczej nigdy by mnie nie interesowało wiec wypowiadał sie nie bede .... moze sprobuj kupic chodziaz jakies -20mm mysle ze byłbys zadowolony jakbys autko delikatnie obnizyl
Arczi

Post numer:#8  Postprzez piotrekxxl » 21 sty 2007, o 21:06

pewnie że lekka gleba ma dobry wpływ na wygląd E30. Ale ja mam założone Bilsteiny B4 takie zwykłe bujadełka i zależy mi głównie na komforcie...

JAMEX - y są niedrogie i potrzebuję tylko dowiedzieć się czy warto je kupować...
piotrekxxl

Post numer:#9  Postprzez algrab » 23 sty 2007, o 20:28

Ja tego typu "tuningu" nie kumam, obnize sobie auto zeby "wygladalo", a potem na zaden kraweznik nie wjade, albo bede sie szorowal przy podjezdzie.
Dodam ze u siebie specjalnie zdjalem spoiler na dziobie, bo bym sobie chyba musial na miescie koperty ponamalowywac specjalnie dla mnie :duh:
Turn and burn
algrab
Student

Moje BMW: 361
Nadwozie: Touring
Silnik: M40B16
Kolejne BMW: E39
Nadwozie: Sedan
Silnik: M62B44

Post numer:#10  Postprzez misHa » 23 sty 2007, o 21:25

Każdy lubi co innego.
Jedni patrzą tylko pod względem funkcjonalności, a inni decydują się na lepszy wygląd kosztem krawężników.
misHa

Post numer:#11  Postprzez kubex » 24 sty 2007, o 13:46

ja mam zglebiona moja E30 , ale nie musialem zdemontowac spojlera zeby sie poruszac... wiadomo ze przy niskim trzeba uwazac na wyboje!!! ja jakos daje rade podjezdzac pod krawezniki i jeszcze nigdy sie nie otarłem...
kubex

Post numer:#12  Postprzez zepot » 24 sty 2007, o 13:50

ja tez leże na glebie i choć to nie sielanka nie można narzekać....ujdzie :wink:
zepot

Post numer:#13  Postprzez Lord Lukasz » 24 sty 2007, o 15:22

Mam jamex-y -40mm na tyle i po roku jazdy nie mam do nich zastrzeżeń, cena 75zł na nówke sztuke jest jak najbardziej OK, działają dobrze tylko z dobrymi sport amorami bo same w sobie nie są zbyt twarde, twardsze od seryjnych ale nie takie jak być powinny, mam na myśli czerwone Jamex-y
Lord Lukasz
Stażysta

Moje BMW: 330i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M54B30
Silnik: MxxBxx

Post numer:#14  Postprzez micfer » 24 sty 2007, o 15:33

Tak sobie czytam czytam Wasze opinie i juz sam nie wiem, czy Jamex czy Weitec :)
Ja na razie jezdze na standardowych i gdybym miał zmieniać to miałbym problem. Po czesto podjezdzam pod krawiezniki, ale wyglad tez sie dla mnie liczy, choc przyznam szczerze, ze e30 juz orginalnie wyglada nieziemsko :!:
micfer

Post numer:#15  Postprzez zepot » 24 sty 2007, o 19:03

myśle micfer że weitec ale pewnie są droższe.Weitec to juz firma istniejąca długo na rynku.kumpel wstawiał je do e46 i jest zadowolony.ale wiesz jazda na sportowym zawieszeniu to nie bajka trzęsie auto lata w koleinach itp itd;musisz pomysleć. :wink:
zepot

Następna strona

Powrót do Mechanika & Części