[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Naprawa siedzień

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Naprawa siedzień

Post numer:#1  Postprzez bboypumba » 19 paź 2008, o 18:56

Witam !

Mam okazje kupić tanio foteliki z pakietu m-technika tylko trochę wygniecione i poprute i tu moje pytanie czy ktoś oddawał do tapicera siedzenia ?? jak się ma w tym przypadku gąbka tez jest docinana nowa ?? ile taka impreza ?? są w ogóle w stanie dobrać takie samo obicie fotela ??

Pozdrawiam
bboypumba

Post numer:#2  Postprzez jawor735 » 1 lis 2008, o 18:47

z tego co wiem to dobry tapicer odnawia rowniez gabke , zeby siedzenia nie byly tak wytluczone. Jesli chodzi o sprawe obicia, to zalezy moim zdaniem od ciebie , ty placisz , ty wybierasz. A jesli chodzi o koszt , to tez oczywiscie zalezy gdzie masz zamiar to robic ... ja odnawialem u siebie 2 fotele razem z cala tylna kanapa i mi tapicer powiedzial za to 100 zl, do tego material wyniosl mnie 350 ... a zrobione jest chyba nawet nie najgorzej :) tylko ty w krakowie pewnie zaplacisz za samo obicie z 5 razy wiecej ode mnie ...
jawor735

Post numer:#3  Postprzez bboypumba » 2 lis 2008, o 00:38

aha rozumiem wogóle dzięki za jakieś obeznanie.

Pozdrawiam
bboypumba

Post numer:#4  Postprzez Michas » 2 lis 2008, o 00:41

jawor735 napisał(a):z tego co wiem to dobry tapicer odnawia rowniez gabke , zeby siedzenia nie byly tak wytluczone. Jesli chodzi o sprawe obicia, to zalezy moim zdaniem od ciebie , ty placisz , ty wybierasz. A jesli chodzi o koszt , to tez oczywiscie zalezy gdzie masz zamiar to robic ... ja odnawialem u siebie 2 fotele razem z cala tylna kanapa i mi tapicer powiedzial za to 100 zl, do tego material wyniosl mnie 350 ... a zrobione jest chyba nawet nie najgorzej :) tylko ty w krakowie pewnie zaplacisz za samo obicie z 5 razy wiecej ode mnie ...

a gdzie konkretnie w szczecinie to robiles?
Michas

Post numer:#5  Postprzez luzi » 2 lis 2008, o 00:56

dokładnie lepiej poszukaj jakiegoś zakładu w okolicach krk chociaż nie powiedziane warto by sprawdzić bo może nie być tak drogo w samym krk :) a co do obicia to takiego materiału jak był ori raczej nie dostaniesz chyba że z innych siedzeń
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#6  Postprzez Waski » 2 lis 2008, o 04:33

jawor735 napisał(a): do tego material wyniosl mnie 350

to ci powiem tylko ze oszwabił cie i to masakryczne
materiał jest tani skaj jest droższy a skóra najdroższa z materiałów a wiecie ile skaj kosztuje u producenta ja płaciłem 6 zł za metr bieżący a więcej niż 10 metrów bieżący tonie wyjdzie na calusieńki samochód czyli 60 zł a wątpię żeby zwykły materiał był droższy
zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 325i

Post numer:#7  Postprzez jawor735 » 2 lis 2008, o 14:00

Nie robilem tego w szczecinie ... tylko w wiosce 120 km od szczecina. A jesli chodzi o material to w sumie nie wiem czy mnie oszwabil, material wybieralem sam w sklepie i cena za metr biezacy byla 50 zl ... jakos jezdzilem po szczecinie i sie dowiadywalem o ceny materialu to po pierwsze wcale nie bylo taniej a po drugie duzo gorszy wybor ...napewno masz racje ze gdybym bral od producenta byloby taniej , ale niestety tak nie zrobilem bo nigdzie nie znalazlem. tak to juz jest ze kazdy wali przebitki i cena z 6 zl wchodzi na 50. pozdro

a tak poza konkursem, szukam ludzi ze szczecina chetnych do robienia BH i malowania lamp z tylu... zawsze w kilku razniej. jak ktos bylby chetny to na priv
jawor735

Post numer:#8  Postprzez luk869 » 2 lis 2008, o 16:48

Kolega Wąski mógłby dać namiary na takiego producenta.. pozdro
pisma procesowe, podania/wnioski, ubezpieczenia, odszkodowania

luk.golebiewski.kancelaria@gmail.com

koparka-otwock.com.pl

koparka-warszawa.com.pl

zakładanieogrodów.com.pl (z polskimi znakami!)
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#9  Postprzez jawor735 » 2 lis 2008, o 19:12

luk869, racja racja, kolego mozesz podac namiary na tego producenta ?? no i jakbys mogl to daj jakies foto jak to u ciebie wyglada :mrgreen:
jawor735

Post numer:#10  Postprzez Waski » 2 lis 2008, o 21:10

zapraszam na fejsa do polubienia czerwonych e30 pełno zdjęć i tapet czerwonych i innych e30 http://www.facebook.com/E30RedLove

K> karoserie e30 wąska lampa stan nadająca się jeszcze do ożywienia auta im starsza tym lepsza
Waski
Profesor

Post numer:#11  Postprzez jawor735 » 2 lis 2008, o 23:40

uu, na zdjeciach material wyglada calkiem , calkiem ladnie ... a mozesz powiedziec jak sprawa jego trwalosci ?? jest mocny ? czy nie za bardzo ?
jawor735

Post numer:#12  Postprzez Waski » 3 lis 2008, o 18:30

skaj jest mocny o ile jest równo położony i przylega do gąbki miałem uszczerbek w gąbce wykruszyła się i w tym miejscu mi skaj popękał a tak to daje rade z jakością :)
zresztą na całe auto nie wyjdzie wiecej niż 10 metrów czyli 60zł to tyle kosztują badziewiarskie pokrowce :D wiec ja nawet jak 1 do roku miał bym sobie obszywać to i tak się opłaca trza mieć trochę chęci i nie mieć 2 lewych rąk

Waski
Profesor

Post numer:#13  Postprzez evil » 8 lis 2008, o 00:04

wsadźcie sobie ten skaj w buty... dziś obadalem materiał taki, że mi szczena opadla na poziom kolan! wygląda, jak alcantara, lub nie do końca licowana skora, jest niesamowity w dotyku, :cen: się po nim nie slizga i pięknie wygląda. jest typowym materiałem obiciowym, nadaje się na tapicerowanie siedzeń. jak ktoś jest chętny, to zapraszam, poza tym, typowe samochodowe matriały. na swoich kubłach chcę środek zrobić wlaśnie tym cackiem, a boki klasyczną obiciówką, jak to w wiaderkach. do tego środki boczków i podsufitka.

postaram się o fotki.
evil

Post numer:#14  Postprzez moher » 8 lis 2008, o 00:31

czekam na foto bo mój kubeł przydało by sie obić na nowo...
Obrazek
moher
Magister

Moje BMW: 318is
Nadwozie: Touring
Silnik: M42B18
Kolejne BMW: 540i
Nadwozie: Touring
Silnik: M62B44
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#15  Postprzez evil » 8 lis 2008, o 08:50

spoko, ale dopiero w przyszłym tygodniu, wziąłem niewielkie próbki materiałów, zdjęcie nie ma sensu raczej. w każdym razie można spokojnie obszyć i ori fotele.
evil

Następna strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo