Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.
Post numer:#1
przez Iro » 21 lip 2007, o 17:21
Czasami przy redukcji biegow mam odczucie stukania czegos w podwozie. Odczuwam to tak jakby ktos stukal z tylu w fotel. Prawdopodobnie moze sie skrzynia przesuwac na poduszkach i sa do wymiany . czasami mam problem z wrzuceniem wstecznego tz. da sie wrzucic ale chrobocze.Poza tym jest lekki wyciek miedzy skrzynia a silnikiem, ale nie duzy. za to w polaczeniu skrzynia-wal-most i most-polosie jest sucho.
Czy ktos moze pomoc, poradzic

-
Iro
-
Post numer:#2
przez jackx-36 » 21 lip 2007, o 19:51
najprawdopodobniej do wymiany jest podpora wału co do biegów luzy na przegubach ciegieł , wyciek na łaczeniu do wymiany uszczelniacz wału korbowego , koszt gratów smieszny za to robocizny juz znaczny bo trzeba zrzucic skrzynie a jak sie juz to zrobi to przy okazji wymienic podpore i cięgła lewarka

-
jackx-36
- Profesor
-
- Moje BMW:
- Nadwozie: -------
- Silnik:
- Instalacja LPG: ---
Post numer:#3
przez r3kin » 21 lip 2007, o 21:45
Morze też rura od wydechu uderzac o belke
-
r3kin
-
Post numer:#4
przez Globi » 22 lip 2007, o 00:28
mi sie raczej wydaje ze jackx-36, ma racje z tego co napisałeś wyżej to objawy sa padniętej podpory wału tam guma sie rozwala i stuka w podłogę
>>Kupię E30 2dPb<<
-

Globi
- Moderator
-
- Moje BMW: 3xx
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: MxxBxx
- Instalacja LPG: NIE
-
Post numer:#5
przez robman » 22 lip 2007, o 00:36