[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

PROBLEM Z WALEM!!!

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

PROBLEM Z WALEM!!!

Post numer:#1  Postprzez Iro » 21 lip 2007, o 17:21

Czasami przy redukcji biegow mam odczucie stukania czegos w podwozie. Odczuwam to tak jakby ktos stukal z tylu w fotel. Prawdopodobnie moze sie skrzynia przesuwac na poduszkach i sa do wymiany . czasami mam problem z wrzuceniem wstecznego tz. da sie wrzucic ale chrobocze.Poza tym jest lekki wyciek miedzy skrzynia a silnikiem, ale nie duzy. za to w polaczeniu skrzynia-wal-most i most-polosie jest sucho.
Czy ktos moze pomoc, poradzic ??
Iro

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 21 lip 2007, o 19:51

najprawdopodobniej do wymiany jest podpora wału co do biegów luzy na przegubach ciegieł , wyciek na łaczeniu do wymiany uszczelniacz wału korbowego , koszt gratów smieszny za to robocizny juz znaczny bo trzeba zrzucic skrzynie a jak sie juz to zrobi to przy okazji wymienic podpore i cięgła lewarka :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez r3kin » 21 lip 2007, o 21:45

Morze też rura od wydechu uderzac o belke
r3kin

Post numer:#4  Postprzez Globi » 22 lip 2007, o 00:28

mi sie raczej wydaje ze jackx-36, ma racje z tego co napisałeś wyżej to objawy sa padniętej podpory wału tam guma sie rozwala i stuka w podłogę
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez robman » 22 lip 2007, o 00:36

dokładnie zghodzę się z wami to będzie podpora mam to samo u siebie
robman

Post numer:#6  Postprzez Iro » 22 lip 2007, o 02:07

Bylem U kumpla na wrsztacie i tj.podpora walu tak jak piszecie DZIEKI za pomoc :cool2:
Iro

Powrót do Mechanika & Części