[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Rozrzad w m10

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Rozrzad w m10

Post numer:#1  Postprzez Fred » 24 lip 2007, o 19:39

mam do Was prosbe. Mam E30 1,8 m10 184ka,lancuch, 87r. z pazdz. I potrzebowalbym wszystkiego o tym silniku,szczegolnie jak sie ustawia rozrzad... A stalo sie tak,ze ostatnio ruszalem z miejsca,i nagle glosny stuk :cry: i czarna sie zatrzymala... Sciagnalem pok. zaworow i :jawdrop: nikt w to nie wierzy,ale wyciagnalem 4 nasadki do gedora 5 4 itp. i takie same koncowki srubokretowe- dwie !! jedno z tych rzeczy spowodowalo zsuniecie sie dzwigienki wydech i spotkala sie z dzwig. ssaca.i zablokowaly sie tak :cry: Kompresja na tym cylindrze wynosi 0.. becie mam 3 lata, i tyle jezdzilem z ''narzedziami"w rozrzadzie.. Teraz bede sciagal glowice,i zobacze co sie stalo :shock: I wlasnie potrzebuje wszystkiego o tym silniku. Z gory dziekuje za pomoc! i pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW ( samochody dla wybranych) :cool2:
Ostatnio edytowano 29 lip 2007, o 08:09 przez Fred, łącznie edytowano 1 raz
Fred

Post numer:#2  Postprzez jackx-36 » 24 lip 2007, o 20:02

na forum jest chyba w formie elektronicznej książka "Sam naprawiam BMW E30" i tam jest wszystko opisane, a jak nie ma to warto sie w nia zaopatrzyć ,powinna Ci pomóc :cool2:
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez Globi » 25 lip 2007, o 22:53

ja Ci proponuje zrobić coś takiego to kupić i wstawić a o starym zapomnieć http://moto.allegro.pl/item219436550_e3 ... nzyna.html
>>Kupię E30 2dPb<<
Globi
Moderator

Moje BMW: 3xx
Nadwozie: Coupe
Silnik: MxxBxx
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez Fred » 26 lip 2007, o 19:26

Czesc wszystkim. Chcialem podziekowac Jackx 36 za pomoc w moim problemie. I tez dzieki Globiemu za podsuniecie dobrego pomyslu :cool2: Ale jeszcze sobie na spokojnie wszystko przemysle... A jak chodzi o sciagniecie ksiazki sam naprawiam bmw e30, to duzo szukalem i nie ma,mial ja tylko Arczi ale juz jest ...usuniety.Jesli ktos to ma to prosze o namiar na moje gg, z gory dziekuje. pozdro dla wszystkich :kie: bmw..
Fred

Post numer:#5  Postprzez Iro » 26 lip 2007, o 23:30

fred oto adres:
www.bmw-e30.startowy.com
zakladki pliki i linki
tam bedziesz mnil do sciagniecia z rapid okolo 70 mb w formacie pdf.
a co do twojej buni to mam identyczna z pazdziernika 87r szeroka lampa z M10.
moge dodac ze mam tez 24 na karku.
:P
Iro

Post numer:#6  Postprzez Fred » 27 lip 2007, o 22:51

dzieki Ci Iro e30 za pomoc z ksiazka,jest ok. piekna strona z wszystkim o e30 :cool2: teraz to juz wiem jak sie rozrzad ustawia :D i nie tylko to :wink: . Czyli tak sie sklada ze mamy ziomus takie same slicznotki :D Moja jest czarna,niewywrotna i tez z pazdziernika :!: Moze staly obok siebie na tasmie w Bawarii :) pozdro i narka ziom. Ja jeszcze ok. tygodnia mechaniki i.... :kie: pelna moc.... uf..
Fred

Post numer:#7  Postprzez SerekBMWE30 » 28 lip 2007, o 07:46

Witam, ja także proponuje ci zakup drugiego silnika gdyż naprawy wychodzą dużo drożej niż drugi używany silnik i pytanie czy po naprawie dalej ten silnik będzie cykał, szkoda zmarnowanego czasu na naprawy i pieniędzy. Pozdro:)
SerekBMWE30
Student

Moje BMW: 325
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M20B25
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#8  Postprzez Fred » 28 lip 2007, o 10:39

Czesc wszystkim :wink: wiesz co Serek, moze masz racje z tym,zeby wymienic silnik. Ale ja jakos nie mam zaufania do kupowania silnikow.. mam kolege ktory handluje siln. i skrzyn. z bmw ,i wiem jak wyglada przygotowanie silnikow do sprzedazy :( Juz podjalem decyzje naprawiam ten :wink: Za robocizne glowicy dam ok. 500zl. mam to po duzej znajomosci :cool2: bylo by mniej,ale kupuje 8 now. zaworow. I jeszcze tylko kupic uszcz. glow. i wydechowe. i wymienie tez pierscienie tlokowe. wszystko to robie z tata,bo zna sie na tym :wink: czyli w sumie bedzie ok 1200zl. To nie malo,ale nie az tak wiele :wink: I bedzie ok. :cool2: Sprzeglo mam nowe od 2 mies. karoseria bez zarzutu,teraz jeszcze dojdzie motor i :kie: i oby jaknajdluzej :wink: Ale i tak dzieki Ci za odzew :) pozdro i narazie.
Fred

Post numer:#9  Postprzez Iro » 28 lip 2007, o 12:40

ja bym za 500 kupil 2 silnik i z 2-och motorow zlozyl 1.
Fred pamietaj! przy zakupie 2 silnika masz dodatkowo od zajebania czesci a przede wszystkim mise, rozrzad, glowice, wal, i wiele innych. W koncu nie musisz montowac tego nowego silnika.
ps. Ja jak narazie zrobilem swoim 7000tys i mam lpg na blosie, jeszcze w nim nic nie zawiodlo! co w nim robilem to ustawilem sobie zawory. a ten silnik dla twojej wiadomosci z 87 roku z szerokiej lampy prawdopodobnie mnial 113 km. :) :mrgreen: :cool2:
Iro

Powrót do Mechanika & Części