[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Pomocy!!!

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Pomocy!!!

Post numer:#1  Postprzez Supafly » 4 gru 2008, o 18:09

Zauważyłem dziś ze mam wode pod wykładzina kierowcy i z tylu za fotelem kierowcy , od czego to , jak to usunąć ?? ??????????????? :mad2: :duh: :evil: :twisted: :twisted: :twisted: :bag:
Supafly

Post numer:#2  Postprzez neophyte » 4 gru 2008, o 18:13

zajrzyj tu http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=5631.
strona 3 powinna dać odpowiedź na Twoje pytanie. trochę zabawy ale jest do ogarnięcia - sam miałem to samo :roll:
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#3  Postprzez Stammek » 4 gru 2008, o 18:24

prawdopodbnie cieknie nagrzewnica a raczej jej elektrozawór no chyba ze zrobila ci sie dziura w podlodze za pedalami-e30 w tym miejscu czesto gnije...
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: m20b25
Kolejne BMW: vwt4

Post numer:#4  Postprzez Supafly » 4 gru 2008, o 19:12

dodam ze to moje 2-gie E 30 , ktore stoi od 3 miesiecy i czeka na nowe serce wiec nie to gdzies musi sie deszcówka dostawać tylko pytanie gdzie?pomożćie bo juz nie ogarniam tego

[ Dodano: 04-12-2008, 18:14 ]
a z rozbieraniem to od hu.....a roboty a ja nie mam garazu no korw....... niewiem co robic blachy sa w naprawde super stanie ehhhhhhhhhh :duh: :cen: :jawdrop:
Supafly

Post numer:#5  Postprzez Paul » 4 gru 2008, o 21:03

zmień nazwe tematu bo tak robisz bałagan, opcja szukaj też Ci się przyda
Paul
Profesor

Moje BMW: 320i
Silnik: M20B20

Post numer:#6  Postprzez zbychu » 4 gru 2008, o 22:42

Podepnę się pod temat, E30 mam około 7 miesięcy, i często sie zdaża że mam bardzo mokro pod wykładziną z lewej i czasami z prawej strony z tyłu. Podłoga jest zrowa, z szybra też raczej ine cieknie bo podsufitka sucha cały czas, osuszałem to kilka razy ale dalej to samo, macie jakieś pomysły czym to moze być spowodowane?
Obrazek
zbychu
Uczeń

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#7  Postprzez neophyte » 4 gru 2008, o 23:09

sprawdź dokładnie tą podłogę i tylne nadkola. progi z przodu też lubią gnić i podszybie. taka wada tego modelu a do tego zaniedbania poprzednich właścicieli :cry:
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Silnik: K4M 1,6
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#8  Postprzez luk869 » 4 gru 2008, o 23:34

Dokładnie - odwiń wykładzinę i sprawdź narożniki podłogi od strony kół. Mi z obydwu stron przegniło. Powód- uszkodzone plastkikowe nadkole+błoto+woda. Ręką wyjmowałem rdzę aż powstała spora dziura na wylot :jawdrop: . Tymczasowo jest zalepione pianką do okien ale niedługo będzie wspawana świeża blacha. U mnie poza tym zrobiło się coś podobnego na tylnym nadkolu, przez co kurzyło się do bagażnika i lała się woda. Polecam każdemu zdjęcie prawego boczka w bagażniku o obejrzenia sytuacji.

+
pisma procesowe, podania/wnioski, ubezpieczenia, odszkodowania

luk.golebiewski.kancelaria@gmail.com

koparka-otwock.com.pl

koparka-warszawa.com.pl

zakładanieogrodów.com.pl (z polskimi znakami!)
luk869
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez Strzelba » 4 gru 2008, o 23:34

sprawdzie jak sie ma blacha na podszybiu za akumulatorem bo ze swojego doswiadczenia wiem ze tam moze byc ruda
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Silnik: M52B28
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18

Post numer:#10  Postprzez DiVeR » 4 gru 2008, o 23:55

Sprawdz też uszczelki.. niby popierdułka a mi tak zalewało tył.. z pół roku dochodziłem co to..
DiVeR

Post numer:#11  Postprzez Janek » 5 gru 2008, o 01:55

Jakby ciekł elektrozawór to by była brudna tłusta plama o słodkim smaku (tak, próbowałem :mrgreen: )
Zbychu jak masz to z dwóch stron to ściągaj wykładzinę. Gniją dookoła te kwadraty pod kobyłki pod nogami, jak już są mocno zeżarte to ciągnie wodę i przez to masz mokro pod nogami. Zaraz Ci wykładzina zaśmierdnie, albo od środka zacznie podłoga gnić i dopiero będziesz miał lipę.

O tu masz:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Wykładzinę i tak radzę ściągnąć, żeby wyschła bo pod spodem masz 5cm gąbki. Jak ściągnąć masz tutaj na samym dole, pierwsza strona: http://bmw-e30.pl/viewtopic.php?t=5838&start=0

Jeśli po zdjęciu okaże się, że podłoga zdrowa to niech ktoś bierze szlaufa w rękę, niech leje po podszybiu, a ty nura do środka i patrz którędy leci.

Tak w ogóle to polecam opcję szukaj bo trochę o wodzie w aucie było.
Pozdrawiam
Janek
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#12  Postprzez Stammek » 5 gru 2008, o 01:55

ze podsufitka jest sucha to nie znaczy ze z szybrem jest wszytsko,moze być gdzieś pekniety odplyw wody z rynienek szybra np. własnie w okolicach przedniego glosnika.
Obrazek
Stammek
Doktor

Moje BMW: 325iC
Kolejne BMW: vwt4

Post numer:#13  Postprzez medoff » 19 gru 2008, o 19:20

bardzo prawdo podobne jest to co mówią przedmówcy ze jest to podloga!! ja tak mialem u siebie i przy okzji spawania wywalilem te kwadraty na podnosnik. teraz podpieram podnosnik na mijscu na kobyłke :D
medoff
Uczeń

Moje BMW: 320i
Nadwozie: Sedan
Silnik: M20B20
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#14  Postprzez wiktor » 19 gru 2008, o 20:08

Sprawdz uszczelki-jesli oryginalne to napewno sa juz w marnym stanie i moga puszczac wode do srodka.U mnie tak bylo-zwlaszcza jak samochod mialem ustawiony z gory(przod nizej niz tyl).Woda sie saczyla-zwlaszcza przy progu i bez przerwy mialem mokro pod dywanikami.
Obrazek
BMW M///POWER KLUB KAMIONNA
wiktor
Stażysta

Moje BMW: 325ix

Post numer:#15  Postprzez emo320 » 19 gru 2008, o 20:09

z koleji u mnie cieknie woda w prawej tylnej lampie zawsze pełny kierunek wody.uszelniałem silikonem wszedzie i mimo to cieknie .
emo320

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo