[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Przednie zawieszenie

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

Przednie zawieszenie

Post numer:#1  Postprzez Piotrek1987 » 24 lip 2007, o 20:47

Mam nastepujacy klopociczek...
mam luzy w przednich kolach :mad2: . podejrzewam ze to lozyska i z tad moje pytanie.Jakie inne elementy moga wywolywac takowy luuuzik... Z gory dzieki za pomoc... Pozdrawiam!!
Piotrek1987

Post numer:#2  Postprzez ZTJ » 24 lip 2007, o 21:06

Jedź na stację diagnostyczną. Tam ci auto wytrzęsą i będziesz wiedział gdzie masz luzy.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez r3kin » 24 lip 2007, o 22:14

Witam ,sprawdż sworznie zewnetrzne wachacza one powodują też luzy.Ale tak jak mówi ZTJ podiec na stacie i będzie wiadomo.
r3kin

Post numer:#4  Postprzez Strzelba » 24 lip 2007, o 22:30

sprawdz jeszcze koncowki drazkow
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#5  Postprzez PaWeLeK_E30 » 24 lip 2007, o 22:44

Jak masz luz na łożysku (piaście) koła, to wystarczy że podniesiesz samochód na lewarku do góry poruszasz kołem i będziesz czuł że jest luz :D
Do tego jak jest luz w łożyskach to będziesz to czuł jadąc bo będą drgania na kierownicy tym większe im większa prędkość. To czy łożysko, łatwiej obadać niż to czy sworzeń, czy drążek kierowniczy.

Ale tak jak napisano, jedziesz do stacji diagnostycznej na trzepaki i wszystko Ci powiedzą :D
PaWeLeK_E30

Post numer:#6  Postprzez j4siu » 27 lip 2007, o 13:06

mam podobny problem,którego jeszcze nie udało mi się rozwiązać.... tylko u mnie trzesie nie tylko kierownicą,ale także całą budą ! ZTJ, tak jak mówisz...musze się wybrać stację diagnostyczną ...
j4siu

Post numer:#7  Postprzez Piotrek1987 » 31 lip 2007, o 21:09

dziekuje panowie za podpowiedz. Serdeczne dzia i POZDRPWIENIA dla fanow BMW
Piotrek1987

Post numer:#8  Postprzez j4siu » 4 sie 2007, o 07:41

problem rozwiązany... okazał się prostszy niż myślałem. Po prostu koła były źle wycentrowane... facet tak przykleił ciężarki,że bicie było jeszcze większe !
Ale maglownica i tak jest do wymiany :)
j4siu

Powrót do Mechanika & Części