[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

róznice dyfra 1.6 a 2.0?

Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.

róznice dyfra 1.6 a 2.0?

Post numer:#1  Postprzez nasa20 » 3 sie 2007, o 13:45

Witam formuwiczów mam pytanie do was czy most od silnika 1.6 będzie pasował do 2.0? sa jakieś różnice? przełożenie? bo w zasadzie kupuje most gdyż nie mogę znaleźć odrębnej części a mianowicie podpory gumowej i będę przekładał ją do swego mostu a nie bardzo sie orjentuje jeszcze w podzespolach bmw i nie chce wydac pieniedzy na darmo zeby pozniej sie okazało ze nie bedzie pasować ta czesci do reszty z góry dziekuje i czekam na wasze odpowiedzi dołączam zdjecie by wiadomo było o co konkretnie chodzi :) Obrazek
nasa20

Post numer:#2  Postprzez Strzelba » 3 sie 2007, o 18:01

ogolnie intresuje cie tylni dekiel

podstawowa sprawa jaka cie powinna interesowac to jakia jest glowka twojego dyfr duza czy mala to bedziesz wtedy potrzebowal odpowiednio albo dyfra zmala albo z duza glowka

z tego co wiem to jest tak:
mała głowa w modelach 316i - 320i, 324d/td
duża głowa w modelach 325i,325iX

a w rzeczywistosci wyglada to tak

Obrazek
Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusik

Czapki bejsbolówki z logo forum
Strzelba
Administrator

Moje BMW: 328iC
Nadwozie: Cabrio
Silnik: M52B28
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 318iS
Nadwozie: Coupe
Silnik: M42B18
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#3  Postprzez nasa20 » 3 sie 2007, o 19:16

no to mam dyfer z tą małą główką która mi się niestety urwała przez półośkę które się wykręciła nie wiadomo czemu;( dzięki wielkie za pomoc teraz wiem w jakich dyfrach sie orientować :)
nasa20

Post numer:#4  Postprzez jackx-36 » 3 sie 2007, o 19:30

nie ma znaczenia czy mala czy duza głowa , obydwa będą pasować
różnica będzie tylko w przełozeniu a co za tym idzie w prędkości max. i przyspieszeniu i tak:
w 1.6 seryjnie montowane były dyfry o przełozeniu 4.27 zarówno ze szperą jak i bez w ekstremanlych warunkach lub na specjalne życzenie kupującego montowane były dyfry o przełożeniu 4.45 zwykłe i ze szperą
w 2.0 0d 88' standartowo montowane były dyfry o przełożeniu 4.10 ze szperą jak i bez na rynek włoski montowane były dyfry 4.27 szpera i bez na rynek francuski 3.45szpera i bez :cool2:

tak więc smiało możesz kupic dyfer od 1.6 i założyc do 2.0 i w tym przypadku powinna zmiejszyć Ci sie prędkość max a zwiekszyc przyspieszenie :cool2:

P.S.

jesli chodzi Ci o element metalowo gumowy jest to częśc wymienna i powinieneś bez problemu kupić w hurtowniach motoryzacyjnych, nie musisz kupowac całego dyfra :nienie:

strzelba, wątpie żeby w dieslach monotwali małe głowy, szybko by je zmielił moment obrotowy , jest on prawie taki sam jak w 325
jackx-36
Profesor

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#5  Postprzez nasa20 » 3 sie 2007, o 19:58

Dzięki wam to teraz bez obaw mogę zakupić nowy dyfer :) a co do tego elementu to obłamało mi się te ucho... spawać nie ma sensu bo nie wytrzyma wymienic to tak jak przedstawił Strzelba w poniższych zdjęciach całą lewą część dyfra
nasa20

Powrót do Mechanika & Części