Waski napisał(a):ale cały czas było OK, zaczeło go ubywać niedawno bo nawet wcześniej tego nie zauważyłem, nie dawno również zaczął mi za dużo palić... Woda wyparowuje od razu, a płyn chyba nie powinien?
po płynie zawsze zostaje biały osad i widać gdzie ucieka tzn w moim przypadku zawsze osad został gdy płyn odparował:)
Waski napisał(a):mnie tez to zastanawia bo mnie za dużo pali jeżdżąc po mieście. Przykładowo jechałem po fele do edka zatankowałem gazu do maxa i zrobiłem 402 kilosy przy stałęj jeździe 80km/h jak emeryt a jak jeżdżę u siebie to na 32l robię 230-250kilosów to trocha duże spalanie
emeryt 8l na setkę
miasto 14-15l na setkę
a po którejh stronie samochodu masz parownik??
siedząc za kierownicą pewnie po lewej prawda??
im dłużzy wąż doprowadzający gaz do kolektora/przeputnicy tym wieksze spalanie w mieście to przeczytałem kiedyś na jakiś forum bmw i szczerze to sie to sprawdza w przypadku gdy wąż jest za długi to na trasie przy stałej prędkości spalanie jest dużo niższe niż spalanie podczas jazdy w trybie miejskim

ja z drugiej strony też jestem zdziwiony że między jazdą spokojną a butowaniem nie ma dużej róznicy w spalaniu... przy spokojnej jeździe moje 320i na full butli 50L robi jakieś 280-290km, a jak ostatnią butle pilowałem praktycznie co chwile 5-6k obr to przejechałem tylko 35km mniej...
A dynamika jazdy taka sama