[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Dławienie przy dodawaniu gazu

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Dławienie przy dodawaniu gazu

Post numer:#1  Postprzez max325 » 19 sty 2009, o 18:38

Witam. Od jakiegos czasu mam dziwny przoblem. Jak dodaje gazu to najpierw sie troszke zadlawi a dopiero potem jedzie. Jest to juz uciazliwe bo jak chce szybko ruszyc ze swiatel to najpierw sie dlawi a potem dopiero jedzie. Najgorzej jest jak jest na wolnych obrotach bo z ok 750 R.P.M. spada czasem do 400 R.P.M. Prosze o pomoc
POZDRO
Nigdy nie jedź szybciej.. niż twój Anioł Stróż potrafi latać..
max325
Student

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#2  Postprzez ZAJAC » 19 sty 2009, o 23:49

mam taki sam problem, wymienilem dzis swiece i jeszcze nie zauwazylem zeby sie poleprzylo, bo zadlawia sie zadko i na chwilunie;d
ZAJAC

Post numer:#3  Postprzez Grzesiek2290 » 19 sty 2009, o 23:51

Nieszczelnośc w dolocie może?

Peknieta guma czy coś
E30 325i 87' - rozebrałem i nie umiem złożyć
Grzesiek2290
Doktor

Moje BMW: 325i
Nadwozie: Coupe
Silnik: M20B2X
Instalacja LPG: NIE

Post numer:#4  Postprzez max325 » 20 sty 2009, o 19:12

Tylko czemu ten temat zostal przeniesiony do LPG???!!! Nie posiadam smrodu junkersa w autku.
Obroty w normie tylko to dlawienie. juz mnie to doprowadza do padaczki bo trzeba jechac a jej sie czkawka zalancza. zaobserwowalem ostatnio tez ze jak zaraz po odpaleniu na zimnym bardzo faluja obroty moze to ma cos wspulnego.
Pozdro
max325
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez ardim » 20 sty 2009, o 19:22

też mam ten moment zamulenia po dodaniu gazu, obroty delikatnie spadaja i dopiero w góre. I też nie mam gazu.
ardim

Post numer:#6  Postprzez e30kowal » 20 sty 2009, o 19:40

A ja mam lpg i odkąd zaczęły się mrozy na benzynie też mi się coś takiego robi. Na lpg wszystko ok... :cry:
e30kowal

Post numer:#7  Postprzez mck » 21 sty 2009, o 02:46

Przede wszystkim posprawdzaj dolot, czy nie bierze gdzieś lewego powietrza, wężyk do krokowca itp. Mam ten sam problem (dodatkowo autko lubiło zgasnąć schodząc z wysokich obrotów), znacznie, choć nie ostatecznie pomogła wymiana gumy przepływomierza oraz wymiana stożka na normalny filtr powietrza. (już nie gaśnie i trochę mniej muli)

I jeszcze taki "strzał". SPRAWDŹ SONDĘ. U mnie jest padnięta i właściwie to moja ostatnia nadzieja na poprawę sytuacji..

Chciałem już kląć na m40, ale widzę, że masz m20;)
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#8  Postprzez max325 » 21 sty 2009, o 17:04

Dzieki chlopaki zobacze te czesci dopiero po 10 lutym bo wyplata bedzie, a jak narazie to malo grosiwa zostalo. A montowales jakas wkladke np. K&N jak zakladales puszke zamiast stozka???
Pozdro
max325
Student

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#9  Postprzez mck » 22 sty 2009, o 00:08

Na razie z braku ciśnienia na taką wkładkę włożyłem KAGERA (w FOCIE po forumowej obniżce 25zł), ale K&N pewnie na wiosnę do puszki wpadnie. Gdzieś już w którymś topicu o tym pisałem;)
Obrazek
mck
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#10  Postprzez Janek » 22 sty 2009, o 00:42

Kiedyś siedziałem na forum Nissana (jeździłem Almerą) i na tymże forum był pewien bardzo ogarnięty człowiek, który o podwyższaniu mocy w autach z niejednego pieca chleb jadł. W tym temacie macie wyniki jego badań na hamowni jak działają poszczególne 'poprawiacze osiągów' http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=6127 Na streetracing.pl jest też topic o tanich poprawiaczach mocy: stożki, wkładki, podpaski lecz niestety nie pamiętam jak był zatytułowany i nie potrafię go znaleźć. Oczywiście wszystko poparte dowodami z hamowni, a nie wypocinami forumowych teoretyków. Jeszcze spróbuję poszukać i postaram się wkleić link.
Janek
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Powrót do LPG