Post numer:#1przez Gruby-e30 » 16 sty 2009, o 01:03
nie widzialem gdzie ten temat podczepic wiec wkleilem go tutuaj:) wiec tak kupile kiere m technik II wszystko ladnie pieknie tylko ze podczas transportu ukruszyl sie troche ten plastikowy bolec z tylu kierownicy (taki pojedynczy wystajacy wchodzi w kolumne)i moje pytanie do czego on slozy?czy on jest od blokady kiery? caly sie nie ulamal to wyglada tak jakby pod skosem sie ulamal niestety nie mam foto...da sie na tym jezdzic? czy nawet nie zakladac?pozdor dzieki za pomoc...
Do wyłaczenia wlaczonego kierunkowskazu jak krecisz kierownica w przeciwna strone do wlaczonego kierunkowskazu , mozesz jezdzic bez tego ulamanego kawalka tylko ze kierunki bedziesz musial wyl recznie , same nie odbija
Możesz spokojnie bez tego jeździć - tak jak napisali moi poprzednicy to jest od kierunków. Mankament jest taki, że będziesz musiał palcówkę strzelać przy wyłączaniu ich
ee mnie by to wkurzało, nie jestem pewien ale ten element jest chyba wszędzie taki sam więc upewnij się i jesli tak to kup jakąś zajechaną kiere za dyche to przełóż to
Post numer:#10przez Shogo318is » 29 sty 2009, o 14:53
Panowie mam kiere MT II i po założeniu tak jakby w jednym momencie popiskuje sobie na pewno jest to spowodowane kierą bo miałem MTI i nie było problemu. Kierownica pochodzi najprawdopodobniej od e34 czy ten plastik właśnie od włączania i wyłączania kierunków może być dłuższy i gdzieś obciera???
Post numer:#12przez Shogo318is » 29 sty 2009, o 16:00
Jedyne co może mieć styczność to właśnie ten "ząbek" odpowiadający za odbijanie kierunków. Nie smarowałem go niczym żeby sprawdzić czy obciera szczerze mówiąc bo trochę czasu ostatnio nie mam niestety... Napisałem mój problem bo może juz ktoś miał z tym styczność.
Podepne się do tematu, mam akurat możliwość kupienia kierkę mt I, ale bez ślizgu odpowiedzialnego za klakson i za kierunki. Czy ten element będzie pasował z kierki czteroramiennej, czy bez problemu się go zdemontuje i zamontuje??