[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Strzela z LPG m50b25 przy odpalaniu

Wszystko co jest związane z instalacjami LPG

Strzela z LPG m50b25 przy odpalaniu

Post numer:#1  Postprzez pawel176 » 4 lut 2009, o 23:49

Witam mam następujący problem :
Gdy odpalam na benzynce przełącza sie potem na gaz to po zgaszeniu auta na gazie przy ponownym odpaleniu na benzynie! strzela, jakby gaz sie nie dopalał do końca jak gasze silnik.
Czym to moze byc spowodowane? przepływomierzem?? świec?? Przepływomierz mam do wymiany ale nie chciał bym zeby jak załoze nowy cos mu sie stało.
pozatym w czasie jazdy na gazie nigdy nie strzelił. Z góry dziekuje za pomoc
silnik m50b25 gaz zwykły 2 gen
pawel176

Post numer:#2  Postprzez ZTJ » 5 lut 2009, o 00:08

Gaz zostaje w dolocie, gdy gasisz silnik. Następnie odpalając na benzynie silnik musi przepalić jednocześnie benzynę i gaz, a przez to że mu się to nie udaje płomień cofa się do dolotu i jest bum. Gaś silnik na benzynie, a jak chcesz koniecznie to robić na gazie to rób przegazówkę przed zgaszeniem, gasząc silnik na dość wysokich obrotach.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Nadwozie: -------
Silnik:
Instalacja LPG: ---

Post numer:#3  Postprzez pawel176 » 5 lut 2009, o 00:16

Własnie tak robie, ale co zrobic zeby było normalnie
pawel176

Post numer:#4  Postprzez ZTJ » 5 lut 2009, o 00:27

Własnie tak robie, ale co zrobic zeby było normalnie

Założyć sekwencję (serio :wink:).
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#5  Postprzez czort e34 » 5 lut 2009, o 01:01

podobno to kwestia regulacji
czort e34

Post numer:#6  Postprzez ZTJ » 5 lut 2009, o 01:25

bnd07 napisał(a):podobno to kwestia regulacji

Nie w tym przypadku.
ZTJ
Magister

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#7  Postprzez patrykg » 5 lut 2009, o 02:15

odpalaj na gazie... będzie dobrze.... :bag:
patrykg

Post numer:#8  Postprzez Menl » 5 lut 2009, o 13:31

Podpowiem co mialem u siebie w m50
Jak padla jedna cewka to wlasnie przy odpalaniu strzelalo porzadnie, po nagrzaniu sie silnika juz bylo lepiej...
Menl

Post numer:#9  Postprzez pawel176 » 5 lut 2009, o 18:49

Wymieniłem juz 2 bo przedtem strzelał jak depłem do deski, czyżby jeszcze jedna do wymiany?? ale chodzi równo i nie czuć żeby nie chodził na którys garnek. Ale od czasu gdy wymieniłem cewki, w czasie jazdy nie strzelił nigdy
pawel176

Post numer:#10  Postprzez pikollo » 25 sty 2010, o 22:08

Panowie,a u mnie strzela na gazie na wyższych obrotach,albo jak jade spokojnie i chce przyspieszyc to jest bum i auto gaśnie :mad2: musze wyjśc i założyc gume która wystrzela na przepływce. Oc czego taki poroblem?
pikollo

Post numer:#11  Postprzez Boro320 » 25 sty 2010, o 23:09

No niestety jak nie macie sekwencji to tak sie dzieje z gazem, rozwiazania zasilania gazem pierwszych generacji nie były doskonałe i jak chce sie dynamicznie przyspieszyc na gazie (o ile to mozliwe, ja uwazam ze do zabawy trzeba przelaczyc na benzyne) trzeba liczyc sie ze strzalem.
Pikollo nie doradze nic co by ktoś juz nie napisał tj.:świece, przewody, filtr powietrza i do dobrego gazownika na regulacje (nie do pana Czesia z klatki obok który ustawi obroty posłucha czy silnik sie wkreca i zarząda flaszki za robote) z analizą spalin. Wtedy moze jej przejdzie. Podejrzewam ze masz ustawioną zbyt bogatą mieszanke i na wysokich obrotach moze strzelać. Ewentualnie jak chcesz przyspieszać to nie rób tego na 5 biegu a zredukuj do 3 lub 4 i powinno być orajt.
Boro320

Post numer:#12  Postprzez luzi » 25 sty 2010, o 23:12

Boro320 napisał(a):No niestety jak nie macie sekwencji to tak sie dzieje z gazem, rozwiazania zasilania gazem pierwszych generacji nie były doskonałe i jak chce sie dynamicznie przyspieszyc na gazie (o ile to mozliwe, ja uwazam ze do zabawy trzeba przelaczyc na benzyne) trzeba liczyc sie ze strzalem.

Nie zgodzę się z tym,sprawny układ zapłonowy,szczelny dolot,potem regulacja gazu i będzie ok.
Renowacja Felg , prostowanie polerowanie lakierowanie
FelgenGarage Facebook
luzi
Inżynier

Moje BMW:
Silnik:

Post numer:#13  Postprzez marcinek_zdw » 25 sty 2010, o 23:17

Gaz zostaje w dolocie i stąd ten problem.Tak jak już wspomniano wcześniej przygazuj przed zgaszeniem lub gaś na benzynie.
marcinek_zdw

Post numer:#14  Postprzez Boro320 » 25 sty 2010, o 23:20

hmm z tego co wiem gaszenie na wysokich obrotach wcale nie robi dobrze dla silnika :/
Boro320

Post numer:#15  Postprzez Piotrw85 » 25 sty 2010, o 23:23

U mnie na blosie przy szczelnym układzie dolotowym nie ma wybuchów przy redukcji przyśpieszaniu czy wysokich obrotach kiedyś mi strzeliło lecz miałem nieszczelny dolot.
Obrazek
Piotrw85
Stażysta

Moje BMW:
Silnik:

Następna strona

Powrót do LPG