[ x ]
!!! Zablokowałeś pokazywanie reklam !!!

Nasze forum utrzymuje się dzięki nim.

Czy jest jakis patent na kurcząca sie uszczelkę w dzwiach???

Wszystko na temat napraw blacharskich, lakierowania i zabezpieczeń antykorozyjnych oraz wszystkie sprawy związane z tapicerką.

Post numer:#16  Postprzez neophyte » 12 lut 2009, o 19:34

listwy są na kołkach. musisz uważać żeby ich nie połamać. ja zrobiłem tak że listwę wysunąłem do tyłu i lekko podginałem do gory żeby żeby się zmieściła. możesz w tym celu zdjąć siedzisko tylnej kanapy. ciężko się wysuwa ale da radę.
jeżeli ma ktoś inny patent to piszcie :cool2:
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Nadwozie: Touring
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#17  Postprzez kubex » 12 lut 2009, o 20:00

tego się obawiałem no będę musiał próbować. chyba że ktoś ma inny patent. w każdym razie neophyte dzięki za podpowiedź
kubex

Post numer:#18  Postprzez pawels5 » 13 lut 2009, o 01:45

neophyte napisał(a):jeżeli ma ktoś inny patent to piszcie

odpinasz delikatnie pierwszą spinkę i wysuwasz do przodu. Żeby włożyć trzeba wydłubać spinki, wsunąć do listwy, rozstawić na odległość dziur i dociskać od góry
pawels5
Inżynier

Moje BMW: 318
Silnik: M40B18
Instalacja LPG: TAK

Post numer:#19  Postprzez neophyte » 13 lut 2009, o 17:22

pytanie tylko czy spinek nie połamie przy wyciąganiu bo tego właśnie się obawiałem i dlatego taki sposob demontażu
neophyte
Profesor

Moje BMW: sc2
Silnik: K4M 1,6
Instalacja LPG: NIE
Kolejne BMW: 740
Silnik: MxxBxx

Post numer:#20  Postprzez matisik » 13 lut 2009, o 22:34

heh :D ja zawsze jak ide na szrot i widze e30 to wyrywam te listwy i biore kilka spinek które się ostały ;D Na tylne listwy trzeba uważać bardziej, lubią pękać na prowadnicach, a jak pękną to już kaput... Żadna kropelka itp nie naprawi. Ale na wyciągnięcie tylnej jest patent, bo ona jest tylko na jedną spinke i kołek rozporowy. Trzeba odhaczyć ten kołek od strony oparcia i wysunąć listwę ze spinki. Teraz to wiem, ale listwy już mam obie pęknięte na prowadnicach :(
Co do przednich... ja wyciągam normalnie, prowadnice w przednich listwach nie pękają jak w tylnych, tylko czasami główki spinek pękną w pół. Jeżeli spinka zostanie w dziurze to bierzesz obcęgi i elegancko wychodzą bez łamania się :)
matisik

Poprzednia strona

Powrót do Blacharstwo & Tapicerstwo