Wszystko o problemach z silnikiem, skrzynią, zawieszeniem, itp. oraz wszystko o płynach, olejach itp.
Post numer:#16
przez Cypisek » 16 sie 2007, o 22:39
Jacek napisał(a):...
Ale którędy ma tam lecieć to powietrze?? progami?
-
Cypisek
-
Post numer:#17
przez Jacek » 16 sie 2007, o 22:43
no dobrze panie "wiem wszystko najlepiej" to wytłumacz mi dlaczego jeak mam zaparowaną tylna szybę i włączam wiatrak to przy wylotach (przy tylnej szybie)zaczyna odpuszczać
a im szybsza prędkość wentylatora tym szybciej odparowuje i to właśnie od strony nawiewów

-
Jacek
-
Post numer:#18
przez Globi » 16 sie 2007, o 22:53
mi sie wydaje ze te wywietrzniki są po to żeby był obieg powietrza a tym samym żeby tylna szyba nie naparowywała sie zbyt szybko
>>Kupię E30 2dPb<<
-

Globi
- Moderator
-
- Moje BMW: 3xx
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: MxxBxx
- Instalacja LPG: NIE
-
Post numer:#19
przez Cypisek » 16 sie 2007, o 23:07
Jacek napisał(a):no dobrze panie "wiem wszystko najlepiej" to wytłumacz mi dlaczego jeak mam zaparowaną tylna szybę i włączam wiatrak to przy wylotach (przy tylnej szybie)zaczyna odpuszczać

a im szybsza prędkość wentylatora tym szybciej odparowuje i to właśnie od strony nawiewów

Może jednak tamtędy powietrze wlatuje do bagażnika? Tak jak już mówiłem te wywietrzniki przy zderzaku przepuszczają tylko w jedną stronę - na zewnątrz. Panie "wiem wszystko najlepiej"
pod tymi plastikami znajdującymi się za szybami tylnych drzwi nie ma żadnych wlotów powietrza? może one właśnie prowadzą pod te nawiewy?? nie pamiętam co tam jest
-
Cypisek
-
Post numer:#20
przez wrona » 16 sie 2007, o 23:51
SPOKOJNIE

panowie z tych elementow na tylnej półce nic dmuchac nie może slużą one odpowietrzeniu samochodu podczas zamykania drzwi( poprzez wymienione juz dzialajace jednokierunkowo odpowietrzniki w tylnych blotnikach te w bagażniku - nie tylko do tynej klapy - zasada wyrówmnania cisnień). Jeżeli komuś szybciej odparowuje tylna szyba to znaczy za nadmuch na kabine włączony

angole angole angole ...... only bmw

!!
nie stac mnie na lpg ........

-
wrona
- Student
-
- Moje BMW:
- Nadwozie: -------
- Silnik:
- Instalacja LPG: ---
Post numer:#21
przez Menl » 16 sie 2007, o 23:56
Jacek napisał(a):no dobrze panie "wiem wszystko najlepiej" to wytłumacz mi dlaczego jeak mam zaparowaną tylna szybę i włączam wiatrak to przy wylotach (przy tylnej szybie)zaczyna odpuszczać

bo wtedy temu turasowi lezacacemu w bagazniku podnosi sie cisnienie i szybciej oddycha , krzyczy, wola pomocy i dlatego szybciej odchodzi para

-
Menl
-
Post numer:#22
przez wrona » 17 sie 2007, o 00:03
tudzież KEBABY już wystygły i przestały parowac

!!

-
wrona
- Student
-
- Moje BMW:
- Silnik:
Post numer:#23
przez Jacek » 17 sie 2007, o 00:20
-
Jacek
-
Post numer:#24
przez Menl » 17 sie 2007, o 00:23
tak , ale huhaja bo na ostro im zrobilem

-
Menl
-
Post numer:#25
przez luki77 » 17 sie 2007, o 16:46
na schemacie w realoem nie ma żadnego układu doprowadzającego powietrze do tylnej szyby, więc to jednak musi byś związane wyrównaniem ciśnienia czy z jakimś innym obiegiem powietrza którym nie możemy sobie posterować - szkoda

a fajnie byłody mieć taką szyszarkę to laski mogły by sobie szuszyć włoski na tylnej kanapie :wink:
-
luki77
-
Post numer:#26
przez Fasola_Gdańsk » 18 sie 2007, o 10:18
o ile sie nie myle, istnieje nawiew tylnej szyby, ale w cabrio
oczywiscie moge sie mylic...
-
Fasola_Gdańsk
-
Post numer:#27
przez wrona » 18 sie 2007, o 14:49
nie mylisz sie istnieje jest tam specjalny wiitarołom do tylnej szyby/pleksy :wink:

!!

-
wrona
- Student
-
- Moje BMW:
- Silnik:
Post numer:#28
przez zaBMWujany » 18 sie 2007, o 15:31
Jest wentylatorek, który wysysa powietrze z kabiny do bagażnika także w wersji Baur TC
i taka półka idealnie pasuje do normalnej wersji. Wentylatorek ma włącznik obok awaryjnych.
Jeżeli ktoś chce sprawdzić czy krateczki mu "działają" niech da rozpędzić swoją maszynę zaufanej osobie do 80~280km/h i siedząc na tylnej kanapie dmuchnie dymem z papierosa lub innego zielska(oczywiście nie zaciągając się bo to powoduje sytuacje opisane przez ministra zdrowia) w stronę kratek.
Jeżeli nie będzie żadnego efektu to znak, że najprawdopodobniej ktoś zapaćkał konserwacją klapki pod zderzakiem.
-
zaBMWujany
-
Post numer:#29
przez Strzelba » 19 sie 2007, o 10:11
zaBMWujany napisał(a):do 80~280km/h
do ilu

Nie zadawaj mi na PW pytań po co, dlaczego itp - nie odpowiem, a Ty dostaniesz bonusik. Forum jest do zadawania pytań!!!
NIE ODPISUJE NA PW DOTYCZĄCE DOSTĘPU DO GIEŁDY i SMSy chyba że chcesz bonusikCzapki bejsbolówki z logo forum
-
Strzelba
- Administrator
-
- Moje BMW: 328iC
- Nadwozie: Cabrio
- Silnik: M52B28
- Kolejne BMW: 318iS
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: M42B18
-
Post numer:#30
przez zaBMWujany » 19 sie 2007, o 21:08
no jejku-do ponad 80 km/h- to najlepiej działa. Jak ktoś ma zaufanego fąfla to niech mu da rozpędzić motorwerke do granic możliwości-wiem, że 280 to u niektórych nie jest max.

-
zaBMWujany
-
Powrót do Mechanika & Części